Now Reading
Comportamente prin care sabotezi o relație încă de la început

Comportamente prin care sabotezi o relație încă de la început

Fără să îți dai seama, poți sabota o relație încă din primele momente, deși intențiile tale sunt de a o continua. Iată cele mai frecvente greșeli.

Citește și:

Special pentru domni: 10 moduri de a fi mai atragator

Motivele pentru care intrăm și stăm în relații de cuplu toxice

Supui partenerul unor… teste

Deseori, la începutul unei relații putem crea o imagine falsă despre noi însene. Fie suntem încă rănite de pe urma relațiilor anterioare, fie nu suntem cu adevărat pregătite pentru o nouă relație de cuplu, încercăm în mod fals să părem greu de cucerit, distante, pretențioase.

Pretențiile au legătură cu alegerea partenerului potrivit ție și nu cu testele la care îl supui pentru a vedea… ce e dispus să facă pentru tine.

Anumite reacții și atitudini din partea ta îi pot testa inclusiv limitele, iar el să decidă (pentru binele propriu) să se distanțeze. Nimeni nu caută o relație care e dificilă încă de la început.

În consecință, tu fie îl vei considera nedemn, fie respingerea lui nu va face decât să reconfirme o credință a ta, despre propria persoană, fondată pe neîncredere și stimă de sine scăzută.

Gândește-te, atunci când vrei să prezinți anumite comportamente, dacă aceasta este impresia pe care vrei să o lași noului tău partener.

 

Superioritate sau neîncredere?

„Greu de cucerit”2.0 este doar un mit. Bărbații vor, la rândul lor, încurajări, deschidere și interes din partea unei femei, pentru a o curta în continuare.

Poate ai avut parte de experiențe negative și încrederea ta în bărbați este la limita inferioară, dar ai grijă cum alegi să arăți noului partener cât de independentă poți fi tu.

Dacă ai impresia că acest comportament i se va părea atrăgător, poate îl incită când îl afișezi o dată… Dacă îl repeți însă, sunt șanse mari să nu vrea să își mai „bată capul” cu tine.

Atitudinea arogantă, defensivă, prea multe ironii la adresa lui.. sunt de asemenea de evitat. Nu sunt plăcute, denotă neîncredere în tine și nu o „superioritate” și foarte probabil el nu este în căutarea unei partenere nesuferite.

Dacă simte că nu ești serioasă, ba chiar îl iei peste picior, se poate să plece fără să se uite în urmă sau să își ia la revedere…

 

Încerci să controlezi și să domini

Dacă ai impresia că iubirea adevărată înseamnă dovezi constante și… substanțiale, te înșeli. Renunță la așteptările prea mari de la partener și nu uita că tu ești singura responsabilă pentru propria ta fericire.

Nu te aștepta să îți transforme toate dorințele în realitate, să te caute fără încetare, să renunțe la tot când îi ceri tu, să fie disponibil mereu… în timp ce tu stai cocoțată pe un piedestal.

Evită și crizele și supărările atunci când lucrurile nu se întâmplă cu te așteptai sau cum ai cerut tu. Sclavia a fost abolită.

În schimb, poți opta să ai și tu inițiativă, să îi arăți interesul tău, să participi activ la relația începută. Doar așa poți pune bazele unei relaționări durabile și egale.

De Diana Pleșcan

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top