Now Reading
Cum facem diferența între băieții buni și bărbații buni

Cum facem diferența între băieții buni și bărbații buni

Încercai să te convingi să fii mai atentă la băieții buni? Cei răi clar nu sunt de dorit, dar nici cei pe care îi vedem ca fiind buni nu sunt cea mai potrivită alegere. În realitate, avem nevoie de bărbați buni. Dar suntem pregătite pentru ei?

Citește și:

8 indicii că ai găsit partenerul potrivit

3 motive pentru care un narcisist ni se pare foarte atrăgător

 

Ne plac băieții buni pentru că știu să ne asculte

În dinamica relațiilor, nu degeaba se spune că bărbații și femeile nu pot fi prieteni. Deseori există un interes din partea bărbatului de a deveni mai mult decât prieten.

Din păcate, odată ce s-a conformat acestui rol, mai greu îl scoatem de acolo ba, mai mult, suntem chiar ofensate când (își face curaj și) își declară intențiile. Păi ce, s-a prefăcut în tot acest timp că ne e prieten?

Pentru bărbați, clar nu este prea ușor. Plac o femeie, iar atunci opțiunile sunt să stea cât mai departe și preocupat până îi trece sau, să accepte un compromis pentru a-i rămâne în preajmă. Și cu toții știm ce bune și sănătoase sunt astfel de compromisuri. Se aseamănă cu ideile spontane de a rămâne prietene cu fostul iubit, imediat după despărțire. Că …decât deloc, mai bine ceva, orice.

În celebrul și suprapopulatul continent numit friendzone, rareori primești vreo șansă să ieși.

Ai intrat, acolo rămâi până ce îți surâd astrele sau tânăra care îți ocupă gândurile. Iar odată ce ai ajuns confident, știi de unde își cumpără haine și de ce a supărat-o ultimul iubit, poți să uiți că voiai, parcă, altceva.

Nouă, femeilor, în schimb, ne place acest rol al bărbatului. Pentru că avem parte de sprijin necondiționat, mai primim câte o informație din lumea nebănuită a bărbaților („auzi, Mihai, tu de ce crezi că nu mă sună?”), iar în cazuri extreme și neprietenoase, avem un cobai pe care ne exersăm atractivitatea. Să fim sincere, se mai întâmplă și asta, oricât de neintenționat.

Iar prietenul nostru este etichetat băiat bun. Are toate ingredientele nu? Ne-ar plăcea să avem și un iubit cu aceste calități. Nu știm de ce nu îl alegem pe el, dar sigur calitățile lui ne-ar plăcea la altul.

Este momentul să aflăm că în căutările noastre avem obiective greșite. Nu avem nevoie de un băiat bun, pentru motivele pe care le vom enumera în continuare. Avem nevoie de un bărbat bun, iar pentru acesta, e bine să fim pregătite dinainte pentru că nu arată cum ne imaginăm noi.

 

Băieți buni versus bărbați buni

Un băiat bun te va proteja mereu. Chiar dacă are un adevăr dureros pentru tine de comunicat, va evita să facă acest lucru. Pentru că nu vrea să te întristeze. Vrea să te menajeze. Nu-i așa că-i fain?

Un bărbat bun este integru. El îți va spune adevărul, cu disconfortul inclus, pentru că nu i se pare corect să te înșele sau amăgească doar pentru a te scuti de un moment neplăcut.

Un băiat bun va aștepta mereu ceva în schimb, chiar dacă nu o spune. Crezi că noului tău amic îi place în mod deosebit să te însoțească la cumpărături? Sau că te invită la cină doar așa, ca să mai povestiți „ca fetele”?

Un bărbat bun va face lucruri fără să aștepte vreo răsplată, pentru că pornesc din valorile lui personale. Dacă primește ceva la schimb, e pur și simplu un bonus.

În timp ce un băiat bun se va îngrijora de ce reputație are, un bărbat se va îngriji să își educe caracterul. Un băiat bun se teme totodată de respingere și caută validarea. Nu răspunde bine la eșec, motiv pentru care probabil de aceea nici nu ți-a spus până acum că îl interesezi. Preferă să se păzească decât să îndrăznească.

La schimb, un bărbat bun nu caută validări pentru că și le oferă singur, iar valoarea personală nu și-o calculează în funcție de cine îl acceptă și cine îl respinge. Parcă e mai matur așa, nu? În plus, față de un băiat bun, el își va face din start cunoscute intențiile și nu va lăsa loc pentru ambiguități.

Partea cea mai dificilă este să înțelegem că nu trebuie să fim centrul universului unui bărbat pentru a ne simți iubite. Un băiat bun va face asta (o perioadă), dar un bărbat bun îți va acorda atenția potrivită, fără a deveni sufocant și dependent.

În privința responsabilităților sau a promisiunilor pe care le vom primi, tot bărbații buni au de câștigat pentru că își vor asuma mereu partea de vină și nu vor face decât promisiuni pe care le pot păstra.

Îți place cavalerul în armură? Află că este băiat bun, iar când apar problemele adevărate sunt șanse mari să dispară. Un bărbat bun nu va fi la îndemâna ta să te salveze constant, dar te poți baza pe el atunci când ai nevoie cu adevărat de sprijin.

Partea bună este că băieții buni pot ajunge bărbați buni… cu ceva voință, interes, efort și lucru cu sine. Iar când găsim un bărbat bun, ar fi bine să îl apreciem. E nevoie de mai mulți ca el.

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top