Now Reading
Pas important in cuplu: te muti cu el, sau nu ?

Pas important in cuplu: te muti cu el, sau nu ?

Sunteti de mult timp impreuna si ai decis sa te muti cu el? Daca esti pregatita pentru acest pas, iata cateva sfaturi despre convietuirea in cuplu.

 

 

Ti-ai dorit sa te trezesti in fiecare dimineata alaturi de barbatul iubit si sa impartiti nu doar emotiile, ci si casa, motiv pentru care te-ai hotarat sa te muti cu el. Convietuirea in cuplu inseamna totusi ceva mai mult decat seri romantice, imbratisari si cuvinte frumoase. Iata care sunt lucrurile de care ar trebui sa tii cont.

 

Comunicarea. Intelegerea este esentiala, mai ales atunci cand locuiti impreuna. O buna comunicare intre voi va ajuta sa depasiti cu bine chiar si momentele mai dificile. Cand spui ceea ce gandesti si ce iti doresti cu adevarat de la partenerul tau contribui la cresterea intimitatii voastre emotionale si poti evita usor conflictul in cuplu.

Este, de asemenea, un mod prin care iti dai seama daca sunteti sau nu compatibili.

Relatiile sociale. Desi la inceput tendinta este sa stati tot timpul impreuna, dependenta de partenerul tau de cuplu are consecinte neplacute in timp. Nu renunta la obiceiurile tale de dinainte sa te muti cu el. De exemplu, daca ieseai in oras cu prietenele vineri seara sau te duceai la sala de 3 ori pe saptamana, continua sa faci asta. Este dreptul tau sa ai nevoi individuale.

Spatiul individual cand te muti cu el. Respectarea spatiului este un element important al coabitarii, mai ales daca ai trait singura o perioada mai lunga de timp. Sa te muti cu el nu inseamna sa renunti la momentele in care simti nevoia sa fii doar tu cu tine, ci sa-l rogi sa iti respecte aceasta dorinta si sa gasiti impreuna solutii.

Atributiile casnice. Ar fi bine stabiliti cum va impartiti treburile casnice si fiecare sa faca ceea ce ii place cel mai mult. Sigur ca uneori exista si compromisuri, cum ar fi gatitul unui fel de mancare pe care il prefera doar el.

Gestionarea banilor. Cel mai bine este sa va puneti de acord si in aceasta privinta. Fiecare cu banii lui sau la comun? Trebuie sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei variante si sa o alegeti pe cea care va reprezinta.

 

 

 

Citeste si:

Indicii pentru o compatibilitate buna in cuplu 

Reguli pentru o comunicare mai buna in cuplu

 

 

Foto: 123f.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top