Now Reading
Laboratorul magic al fericirii

Laboratorul magic al fericirii

delia-apostol-hanzelik3
laboratorul-magic-al-fericirii

Se simte în aer forfota de decembrie. Se fac pregătiri și planuri de vacanță, liste de cadouri și liste de rezoluții. Se reînnoiesc promisiuni de An Nou, se zâmbește mai mult. Se cumpără și mai mult.

Noi ne simțim bine. Explorăm fericirea și o și exersăm aici, în vatra redacției, casa revistei voastre dragi, pentru ca să vă facem părtași la ea. Dosarul acestui număr dublu de decembrie și ianuarie caută răspunsuri la o întrebare mare: Ce fac diferit oamenii fericiți? Și tot scoțând foaie după foaie, precum gospodinele care prepară varza de sarmale în prag de Crăciun, am desfăcut în foițe mici, pe care le-am întors pe toate fețele, fericirea. I-am întrebat chiar și pe psihologi despre rețeta fericirii. Pentru că o căutăm cu toții, nu-i așa? Fericirea în brațele mamei, în sânul familiei, în grupul de prieteni ori în brațele dragostei, în satisfacția interioară și în toate momentele care ne umplu inimile cu sentimente și stări de grație. Și pentru că fericirea e asociată adesea cu magia, nu am ocolit-o nici pe ea. Magia, citită în mai multe chei, e și ea cuprinsă în revistă.

Am început de la Magia divanului – și un invitat special, în persoana domnului prof. univ. dr. Vasile Dem Zamfirescu, care ne-a răspuns la întrebări în contextul prezentării acestui album numai bun de pus sub bradul de Crăciun, care cuprinde imagini și interviuri cu psihoterapeuți despre spațiu și cadru în psihanaliză.

Am continuat cu Divanul imaginar al Diei Radu și cu magia ca inovație în artele spectacolului și în dezvoltare personală și am plecat în căutarea artei magice a fericirii până hăt departe, pe tărâmuri scandinave, să vă aducem un strop de hygge.

Pe Canapea s-a așezat Andreea Raicu, care ne vorbește, cu sufletul, despre emoții și prezență, despre autenticitate și conectare. Stereotipurile și prejudecățile sunt analizate de Gianina Corondan, iar aventura interioară îi revine de data aceasta Anei Paz, care ne ademenește în spațiul creativității și artei ca formă de terapie. Ședința de terapie am transformat-o în forum, unde am adus mărturiile voastre, dragi cititoare și cititori de Psychologies, din procesele voastre terapeutice, pentru că uneori, fericirea se găsește mai ușor cu ajutorul cuiva specializat, care pune fiecăruia ochelari cu lentile potrivite. Și pentru că veni vorba de asta, vă invităm să probați și ochelarii de arhitecți ai casei fericirii. Pentru că, ce-ar fi – cum ne întreabă Ana Barton – „dacă, în loc să ne gândim la noi ca la niște nefericiți, am crede că suntem, de fapt, nefericibili? Și, în consecință, viața înseamnă să fii tot timpul în stare de fericibilitate, pe care s-o atingi de cât mai multe ori cu putință…”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top