Now Reading
Osteopatia – medicina manuală

Osteopatia – medicina manuală

delia-apostol-hanzelik3
osteopatia-medicina-manuală

Osteopatia nu mai este demult o noutate în România. Instrumentele de lucru ale osteopatului sunt mâinile, capacitatea de a simți și înțelege dezechilibrele prin palpare, o bună abilitate de reprezentare a corpului și o excelentă cunoaștere a întregii sale anatomii. În momente de oboseală fizică extremă și tensiune mentală, să mergi la o ședință de terapie osteopată poate fi soluția salvatoare în urma căreia corpul tău se va simți mai flexibil, mai relaxat, mai echilibrat, mai aliniat.

Din ce în ce mai mulți oameni au început să apeleze la osteopatie și nu din curiozitate, ci pe considerente preventive. Osteopatia este o medicină non-invazivă, foarte mult studiată în occident, care are ca obiectiv reactivarea și îmbunătățirea funcționalității sistemului musculo-scheletal și a întregului corp, prin tehnici de mobilizare a arti­culațiilor, de relaxare a mușchilor și detensionare a sis­temului fascial, obținându-se astfel optimi­za­rea întregu­lui corp, înainte ca acesta să ajungă să se îmbol­nă­vească! Osteopatia vi­zează trei mari ra­muri: osteo­patia craniană, osteo­pa­tia bio­meca­nică (a sistemului lo­co­mo­tor) și vis­ce­rală (care pune în cen­tru organele, viscerele corpului uman). Acest tip de medicină complementară integrativă, privește corpul ca pe un tot unitar funcțional complex, unde sistemele sunt interconectate și se influențează reciproc.

Cel mai adesea, oamenii merg la osteopat cu afecțiuni și dureri ale coloanei vertebrale, ale genunchilor și, în general, ale sistemului osteo-articular, dar nu exclusiv. Și chiar dacă pacientul se adresează osteopatului cu o problemă de coloană cervicală, de exemplu, se poate ca durerea pe care o acuză să se datoreze unor tensiuni musculare din zona cervicală sau unor disfuncții la distanță, care radiază aferent de la organele interne sau de la o biomecanică defectuoasă, de la o scolioză sau de la o problemă vasculară, digestivă, neurologică, neuroendocrină etc.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top