Now Reading
Beneficiile unui dus rece

Beneficiile unui dus rece

Revista Psychologies

Un dus rece de dimineata ne poate schimba intreaga zi, dandu-i o nota pozitiva. Ba chiar se pare ca ne face sa ne simtim mai increzatoare in fortele proprii si mai atractive.

 

Este adevarat ca mai ales in sezonul rece perspectiva unui dus la temperaturi joase suna foarte putin atragator. Chiar si asa, cu ceva curaj, poti experimenta o stare de bine ulterioara.

Iar daca esti curajoasa si suporti apa rece, este bine de stiut ca aceasta face si ca parul sa-ti straluceasca. Prin urmare, dupa ce te-ai clatit pe par, un jet de apa rece il va inviora si ii va da un aspect mai sanatos.

Cateva jeturi aplicate pe piele te energizeaza si te trezesc mai bine decat o ceasca cu cafea. Astfel sunt si o buna solutie pentru a mai reduce cofeina.

In plus, acestea au un efect antidepresiv. Dusurile reci si scurte stimuleaza secretia de noradrenalina care, chimic, anuleaza aceasta boala a secolului.

Dusurile reci au si rolul de a-ti imbunatati circulatia sangelui catre organe. In timp ce un dus fierbinte va activa circulatia la nivelul pielii, cele reci sunt mai indicate. Daca esti tentata sa alternezi apa intre cald si rece, afla ca in acest caz, terapia „soc” este cea mai indicata.

Desi nu ne place frigul, acesta imbunatateste sistemul imunitar. Dusul rece are tocmai acest rol de stimulare pe care il au in general temperaturile scazute.

Iar daca nu te simti suficient motivata, afla ca acestea stimuleaza totodata si metabolismul. Un dus rece iti obliga organismul sa isi reajusteze temperatura, lucru care presupune consum de calorii. Pentru a beneficia de acest avantaj dusurile trebuie sa fie scurte.

 

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top