Now Reading
De ce plansul este sanatos

De ce plansul este sanatos

Sa plangi este semn de slabiciune sau de putere mentala? Tu iti reprimi acest impuls sau te lasi in voia emotiilor? Iata cateva motive pentru care plansul este sanatos.

 

 

 

Trebuie sa lasam o parte prejudecatile si sa luam in considere faptul ca plansul este sanatos, atat din punct de vedere organic, cat si psihic. De asemenea, reduce stresul emotional si ne ajuta sa ne desprindem de energiile negative.

 

Vulnerabilitatea

Sa le arati celorlalti ca esti vulnerabila, fara sa-ti fie rusine si fara sa te gandesti la ce ar putea crede despre tine, este o dovada de curaj si de sanatate emotionala.

Trebuie sa fii constienta de faptul ca nu poti functiona ca un robot si ca este perfect normal sa iti exprimi emotiile in public, chiar daca asta inseamna sa plangi. Cand esti fericita, nu faci acelasi lucru?

 

Eliberarea emotiilor negative

Sa te eliberezi de emotiile negative si de excesul de energie prin plans este o alegere inteleapta. Reprimarea lor te determina sa acumulezi frustrari pe care in cele din urma le vei arunca asupra oamenilor din jurul tau, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

In plus, chiar daca suferinta sau furia au trecut, emotiile create si neasumate vor reaparea in viitor. Suprimarea lor este foarte nociva si pentru organism si duce la blocaje emotionale. Unele dintre bolile pe care risti sa le declansezi atunci cand te abtii din plans sunt cele de inima sau hipertensiunea arteriala.

Plansul este sanatos

Pe langa beneficiile emotionale, plansul este sanatos si din alte motive: ajuta la hidratarea ochilor, actionand ca un agent antibacterian si pentru caile nazale, elimina anumite toxine din organism acumulate din cauza stresului, stimuleaza hormonii care iti aduc buna-dispozitie, scade nivelul de mangan, mineralul care in cantitate mare iti poate provoca serioase probleme de sanatate si poate duce la anxietate, nervozitate, pesimism. Dupa ce ai incetat sa plangi, poti simti o stare euforica.

 

 

Cum gestioneaza stresul oamenii cu psihicul puternic

Somatizare: emotiile care declanseaza boli

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top