Now Reading
Cum gestioneaza stresul oamenii cu un psihic puternic

Cum gestioneaza stresul oamenii cu un psihic puternic

Revista Psychologies

In timp ce stresul cauzeaza multora dificultati, persoanele puternice psihic se descurca in mijlocul tensiunii. Iata sapte moduri prin care acestia transforma dificultatile in oportunitati.

Accepta faptul ca stresul este parte a vietii cotidiene. In timp ce unele persoane irosesc timpul si energie gandindu-se la dificultati, persoanele cu un psihic puternic recunosc problemele ca fiind inevitabile. Atunci cand situatiile dificile se ivesc, stiu ce schimbari sa faca pentru a-si imbunatati situatia.

Isi mentin problemele la un nivel acceptabil. Persoanele puternice psihic tin problemele la un nivel acceptabil, fara a transforma un incident minor intr-o catastrofa si sunt atenti la monologurile negativiste care ar putea sa ii streseze in plus.

Au grija de sanatatea lor fizica. Oamenii echilibrati recunosc importanta pastrarii unui stil de viata sanatos si a unui corp bine intretinut. Acestia fac exercitii, se odihnesc, mentin o dieta echilibrata, in vederea combaterii stresului.

Aleg metode sanatoase de a suporta presiunea. In timp ce unele persoane aleg alcoolul, mancarea de tip fast-food sau alte obiceiuri nesanatoase pentru a manageria stresul, oamenii echilibrati psihic aleg activitati si hobby-uri mai relaxante, precum plimbarile in aer liber.

Au delimitari clare intre activitatile sociale si momentele de singuratate. Uneori, in incercarea de a evita probleme, unele persoane isi petrec majoritatea timpului in cadrul unor activitati sociale, in timp ce altii prefera sa se retraga din cercurile de prieteni sau familie.

Oamenii cu un psihic puternic pastreaza in permanenta in echilibru socializarea si timpul petrecut in solitudine.

Preiau responsabilitatea pentru propriile decizii. Stresul ii poate face pe oameni sa se victimizeze. Oamenii echilibrati psihic inteleg ca viata in sine depinde de propriile alegeri. Sunt constienti ca trebuie sa spuna „nu” lucrurilor care nu le plac si sa isi asume propriul comportament.

Cauta partea plina a paharului. Oamenii puternici din punct de vedere mental prefera partea realista a lucrurilor, putand totodata sa vada lucrurile bune din circumstante nefericite.

Aleg ca stresul sa ii faca mai buni si mai puternici, in loc sa se transforme in oameni rauaciosi sau sa se victimizeze.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top