Now Reading
3 tehnici din aromaterapie pentru igiena emoțională

3 tehnici din aromaterapie pentru igiena emoțională

Valeria Jalenco
3-tehnici-din-aromaterapie-pentru-igiena-emoțională

În acest articol vei afla cum frica te izolează de bucuriile vieții și de ce nu reușești să închei acest cerc cu forțele proprii. 

Frica poate fi atât un dușman, cât și un aliat. În lumea 2D se tot vorbește despre frică. Se promovează ideea că frica este rea, că trebuie ștearsă, aruncată, distrusă. O fi ea așa rea? Cine am fi ajuns fără ea? Este un antrenor extraordinar care te disciplinează, motivează și inspiră! Frica este un instrument care te propulsează în față, un fel de combustibil de realizare a scopului. Problema constă în frica de avea prea multe frici. Da, sună ciudat, banal și greu de recunoscut. 

În acest articol îți voi prezenta 3 tehnici care m-au ajutat să depășesc autocenzura și autosabotarea.

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE TEHNICI

Tehnica: Anticatastrofizarea

De ce o ai: În perioadele stresante, s-ar putea să tinzi să te concentrezi pe imaginarea celui mai rău scenariu. Acesta este un tip de stil de gândire inutil cunoscut sub numele de catastrofizare. Surprinde-te când te gândești la cel mai rău caz și încearcă să provoci aceste gânduri. Cât de util este să te concentrezi asupra unui rezultat negativ, improbabil?

Amestec: Ulei esențial de busuioc și portocal 1:1. Se pot aplica nediluate pe punctele energetice.

Rezultat: Oprirea dialogului interior

Tehnica: Desensibilizare

De ce o ai:Alungarea sau ignorarea emoțiilor ne ajută pe termen scurt. Amintește-ți că toți experimentăm dureri emoționale, important este să exersăm autocompasiunea și să căutăm sprijin atunci când este nevoie.

Amestec: Ulei esențial de neroli și portocal 1:1. Se pot aplica nediluate pe punctele energetice.

Rezultat: Acceptarea vulnerabilităților

Tehnica: Demontarea credințelor iraționale

De ce o ai:Nu te opri asupra lucrurilor negative din viața ta. Una dintre cele mai bune modalități de a rupe tiparele de gândire negativă este să-ți schimbi mediul și să faci ceea îți place, chiar dacă nu prea ai chef.

Amestec: Ulei esențial de ienupăr/brad și lămâie 1:1. Se pot aplica nediluate pe punctele energetice.

Rezultat: Atac, acțiune, curaj. Îți sugerez să ieși afară pentru o schimbare de peisaj, să începi un vechi hobby de care obișnuiai să te bucuri sau să vorbești cu prietenii și familia. Păstrează-ți mintea deschisă și vezi cum te simți după această activitate.

Ai grijă de tine făcând lucruri care îți vor alimenta „rezervorul de energie emoțională”. Îngrijirea de sine se referă la a face ceea ce este necesar pentru a avea grijă de sănătatea ta fizică și emoțională. Uneori, acest lucru ar putea însemna să te relaxezi sau să faci ceva plăcut, cum ar fi să iei o pauză de ceai la serviciu, să mergi la o plimbare liniștită, să te uiți la emisiunea TV preferată sau să înoți în ocean. Alteori, îngrijirea de sine ar putea însemna să fii ferm, dar amabil cu tine însuți, cum ar fi să te asiguri că îți dai prioritatea să mergi la culcare la o anumită oră, să bei mai puțin alcool sau să alegi o masă sănătoasă, mai degrabă decât mâncarea nedorită.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top