Now Reading
Acțiuni inedite care îți oferă confort psihic

Acțiuni inedite care îți oferă confort psihic

Revista Psychologies
acțiuni-inedite-care-îți-oferă-confort-psihic

Abundă în mediul online sfaturile care au ca scop regăsirea și consolidarea echilibrului psihic și este foarte bine că este așa, pentru că trăim cu toții într-o veritabilă furtună emoțională continuă. Suntem tensionați, agresați de informații, agitați, anxioși și de cele mai multe ori privim temători în viitor, în loc să fim încrezători și pozitivi.

Dacă este să reducem lucrurile la esență, o să constatăm că sunt câteva aspecte care ne macină cel mai mult: banii, sănătatea și grija pentru cei dragi. Ordinea este absolut întâmplătoare, pentru că simpla încercare de a face un clasament poate fi o sursă de stres psihic, fiind foarte greu de spus ce este cu adevărat cel mai important. Dezbatem obiectiv subiectul și îți arătăm cum poți să gestionezi aceste angoase.

Depășește stresul financiar

Una dintre cele mai bune atitudini este aceea de a te bucura de ceea ce ai și să-ți calibrezi dorințele în funcție de posibilitățile. Asta nu înseamnă să-ți ignori dorințele, ci doar să reevaluezi corect la ce aspiri. Acordă atenție maximă la ceea ce consumi și orientează-te către lucrurile care sunt cu adevărat importante. În felul acesta poți ajunge la concluzia că, bucuria călătoriilor este la fel de mare și la bordul unei masini second hand, mai ales dacă este un autovehicul certificat, cu garanție de la dealer. Principiul „mașină la mâna a doua” poate fi aplicat ca stil de viață și extins inclusiv la confortul minimalismului ca modalitate sustenabilă de a trăi. 

Evident, că poți adăuga și o strategie de economisire pe termen lung, fără ca acest fapt să provoace un stres suplimentar, dar și o bună organizare a bugetului și o planificare lunară a veniturilor. Totodată, poți să folosești ca supapă de control a stresului financiar și rememorarea zilelor dificile și a modului în care ai reușit să le depășești. 

Grija pentru sănătate

Sunt multe cauze în jurul nostru care pot genera o tensiune continuă pentru starea de sănătate proprie și a celor dragi. De la criza sanitară prin care trecem toți, până la știrile alarmiste, de la eventuale zile mai puțin bune, până la unele disfuncții pasagere ale organismului, toate sunt angoase pentru starea de sănătate. Modul în care răspundem poate fi unul extrem: convingerea că avem ceva grav, ignorarea simptomelor sau calea de mijloc, singura corectă.

Gestionarea firească se rezumă la controale periodice, solicitarea sfatului medicului atunci când simptomele vorbesc clar despre o problemă de sănătate, alegerea cu atenție a surselor de informare, renunțarea la autoconsultații pe Google și la automedicație. 

Îngrijorarea pentru siguranța celor dragi

Cu certitudine, cei care suferă în cea mai mare măsură din cauza angoaselor provocate de temerile pentru siguranța celor dragi sunt părinții. Dacă, până la un punct, acest lucru este firesc, echilibrul real îl poți obține doar prin educație, la care se adaugă o continuă anticipare a posibilelor riscuri la care pot fi supuși copiii. La fel de mult contează și modul în care sunt aceștia din urmă învățați să se protejeze de potențialele pericole de toate tipurile. 

Deși este un principiu prea des repetat, fapt care uneori îl golește de conținut, strategia corectă poate fi redusă la: paza bună trece primejdia rea. Prevederea, anticiparea și educația sunt metodele cele mai corecte, dar roadele acestor atitudini se văd doar dacă sunt aplicate constant, de fiecare dată, cu seriozitate și atenție.

Stresul, angoasele și anxietatea din cauzele pomenite mai sus ori din altele fac parte din viața de zi cu zi a omului modern și-i afectează echilibrul psihic. În replică, avem la îndemână soluții prin care putem gestiona aceste stări negative, iar partea cea mai frumoasă este că toate ne sunt la îndemână, sunt viabile și eficiente și fac parte din modul în care ne adaptăm la realitate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top