Now Reading
Adoptă perseverența

Adoptă perseverența

izabella-cete
adoptă-perseverența

„Nimic în această lume nu poate înlocui perseverența. Nici măcar talentul; cel mai adesea poți întâlni oameni talentați, dar ratați. Nici geniul; geniul nerecunoscut a devenit proverb. Nici educația; lumea e plină de epave umane educate. Numai perseverența și determinarea sunt atotputernice.” Calvin Coolidge

Eșecul și succesul merg tot timpul mână în mână, fiind de nedespărțit. Nu eșecul și succesul contează, ci să te simți tu bine. Totul e un proces, e un drum. Tot timpul apare un alt drum, iar pe aceste drumuri vei întâlni tot timpul obstacole. Drumul contează, nu destinația.

Imaginează-ți că în doi ani de acum încolo, vei avea tot ce îți dorești. Dacă perseverezi și crezi în tine, sigur vei avea ce îți dorești. Antidotul împotriva eșecului este unul singur: CURAJUL.

Perseverența însă, este ceva ce avem cu toții nevoie. Perseverența se traduce prin curajul de a face ceea ce trebuie să faci, atunci când simți că te părăsesc puterile. Adică acea putere de a continua în momentele în care simți că ți-ai dori să cedezi. De exemplu, este vorba despre acea mobilizare de care ai nevoie la birou vineri, la ora 16.45, când ești pe punctul de a lăsa baltă ultimele task-uri ca să arunci un ochi pe Facebook sau să navighezi prin magazine online. Să-ți aduni toate puterile și să termini ce mai aveai de făcut, ca să ai un weekend lipsit de griji, este o formă de perseverență. Noi, oamenii, nu doar că suntem vulnerabili în fața situațiilor nefavorabile, dar în același timp deținem o putere lăuntrică neexplorată pe care o putem accesa în momente dificile.

Cum poți adopta perseverența? Se întâmplă uneori să simți că pur și simplu nu ai chef să faci ceea ce știi că trebuie făcut. În prezent, ne confruntăm tot mai des cu această stare pentru că sunt foarte multe lucruri care ne distrag atenția. Rețelele de socializare, aplicațiile de mesagerie sau televizorul ne împiedică să ne concentrăm. De exemplu, când tocmai s-a terminat pauza de masă de la birou și tot ce îți dorești este să lenevești, probabil navighezi pe diferite site-uri sau rețele de socializare. Dar perseverența înseamnă capacitatea de a depăși această stare si de a te mobiliza să faci ce ai de făcut, fără să stai pe gânduri și fără să-ți cauți scuze. Este vorba despre necesitatea de a persevera în prezent pentru a te bucura de un viitor de rezultate.

În viață nu este suficientă doar intenția. Cu toții avem intenții, planuri, dorințe, vise despre care vorbim adesea, dar pentru care nu facem mare lucru pentru a le materializa. De la atribuțiile pe care le ai la locul de muncă, treburile pe care le ai acasă și până la planurile mărețe de viitor, perseverența este conceptul care ne îndeamnă să trecem la acțiune. Crede în tine pentru a accesa rezerva ta proprie de perseverență. Deși acest lucru nu îți va aduce satisfacție imediată, dar îți va aduce beneficii pe termen lung. Stabilește ce îți dorești și adoptă perseverența!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top