Now Reading
Bani și bine

Bani și bine

Andreea Birou

Cum abordăm relaţia dintre bunăstarea financiară şi starea de bine generală?

Dacă te-ai opri pentru un moment să te întrebi de ce nu eşti fericită în ceea ce privește banii din viaţa ta, probabil ai găsi o serie de motive familiare:
Economia este instabilă. / Guvernanţii sunt corupţi şi incompetenţi. / Nu provin dintr-o familie înstărită. / Nu am noroc la bani. /Şeful este lacom şi nedrept. / Nu mă pricep la bani. / În domeniul meu de activitate nu se câştigă bine. / Toată lumea e pusă pe jecmăneală.

Dar adevărul este că fericirea și sănătatea financiară nu sunt dictate atât de mult de circumstanţe externe precum cele de mai sus, nici măcar de cifre și strategii complexe, cât de modul în care te raportezi la bani și de convingerile tale despre ei.
În fapt, relaţia ta cu banii este o imagine în oglindă a relaţiei pe care o ai cu tine. Prin urmare, felul în care gestionezi finanţele este un indicator puternic al valorii tale personale, al stimei de sine și al încrederii în sine.
Şi atunci cum să faci şi bani şi bine? Iată cinci pași (nelegaţi în mod direct de cifre) pe care îi consider esenţiali pentru a transforma relaţia cu banii într-o sursă de bunăstare și satisfacţie personală.

Iertare

Poate ai crescut într-o familie unde banii erau mereu o sursă de stres și tensiune, iar fiecare cheltuială părea să aducă un val de neliniște şi neînţelegeri în casă. Sau poate ai făcut unele alegeri financiare nepotrivite în trecut, care au avut consecinţe nefaste.
Sau poate te-a influenţat presiunea celor din jur și ai luat anumite decizii cu care nu te mândreşti.
Este esenţial să îţi dai voie să te ierţi, să te eliberezi de sentimente de vină sau ruşine. Dacă ramâi în trecut şi îţi încarci mintea şi inima cu regrete si resentimente nu faci decât să te blochezi faţă de orice oportunitate de creştere şi atragere a prosperităţii. Prin iertarea de sine și a altora, poţi face loc pentru energie nouă și oportunităţi noi să intre în viaţa ta.

 

Citește continuarea articolului în ediția dubla iunie – iulie  2024 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top