Now Reading
Ce ai nevoie ca să devii dintr-o adolescentă, o adevărată lady

Ce ai nevoie ca să devii dintr-o adolescentă, o adevărată lady

diana-pirje

Această temă se adresează vouă, adolescentelor, fetelor tinere care vă doriți să deveniți niște femei superbe, adevărate lady demne de admirat și fericite cu voi în interior. Dar, totodată, îl dedic și mamelor de adolescente care vor ca fiicele lor să crească sănătoase și frumoase la trup și la minte.

Perioada adolescenței este o perioadă critică, foarte tumultoasă, din punct de vedere emoțional, perioada în care te îndrăgostești, în care te cerți cu părinții, în care simți că totul e pe dos și nu mai vrei să mergi la școală, dar totodată este și perioada în care te formezi, în care reușești să îți faci o idee despre ce-ți place și despre ce-ţi dorești. Așadar, eu cred că e foarte important să știm cum să ne menținem un echilibru și să reușim să ieșim mai mature din această perioadă zbuciumată.

Știu cum e să fii adolescentă, să nu-ți placă de tine, să simți mereu că o prietenă e mai frumoasă și mai norocoasă decât tine, ori să simți că îți lipsește tot timpul ceva, ori să îți placă de un băiat și să nu știi ce să faci.

Observ multe fete din ziua de astăzi și nu știu dacă e bine să-mi dau cu părerea sau nu. Dar am să o fac. Treceam pe lângă liceul de lângă blocul meu și am văzut foarte multe fete și băieți stând afară la țigară. Așa e la modă acum, dar așa era și când eram eu la liceu și chiar în clasa a 8-a.

Nu știu dacă este bine sau nu, nu vreau să judec. Dar, din punctul meu de vedere, nu este. Da, e bine să ‘guști’ din toate, zic eu, dar să nu le lași să devină obiceiuri toxice care să se transforme mai apoi, într-un stil de viață.

Fiindcă e păcat să te irosești. E păcat să nu-ţi petreci timpul în activități cât mai interesante, cât mai benefice pentru tine, care să simți că te îmbogățesc cu ceva și de pe urma cărora chiar să rămâi cu ceva. Știu că programa de la școală este obositoare și de-a dreptul plictisitoare, dar caută să nu refulezi în obiceiuri care să te distrugă și care să îți dea dependență. Așa cum pornești, așa te obișnuiești. Greu ajungi să te dezveți de niște obiceiuri nefaste, și eu zic că e important să fii foarte conștientă de alegerile tale.

Cred că e foarte important să ții cont de câteva aspecte în această perioadă, și vreau să le luăm pe rând.

Ține minte că e foarte important felul în care te formezi acum, pentru a avea un START sănătos în viață și a nu pleca la drum cu goluri, pe care să fii nevoită să le umpli mai târziu.  Îmi doresc să poți fi mândră de tine, sigură pe tine și puterile tale, iar peste ani, să fii mândră de femeia care ai devenit.

Așacă, draga mea, iată care sunt lucrurile de care eu cred că ar fi bine să ții cont:

  1. Găsește-ți un anturaj cu o influență pozitivă

Tentațiile sunt foarte mari în această perioadă și îți vine să încerci totul, dar gândește de 2 ori înainte sau, vorba aceea, alege o dată și bine!

Anturajul are o foarte mare influență asupra ta, fiindcă, așa cum am învățat și la psihologie, sunt 3 factori importați implicați în dezvoltarea ta: geneticul, educația și mediul.

Mediul își pune o foarte mare amprentă asupra dezvoltării tale. Și, fără să-ți dai seama, ajungi să te mulezi după obiceiurile, convingerile și comportamentele grupului din care faci parte. Nu e niciodată prea târziu să te smulgi din rădăcinile răului, dar fii foarte atentă cu ceea ce alegi!

Înconjoară-te de oameni de calitate, petrece mai degrabă timp în singurătate dacă simți că nu rezonezi cu ce găsești – nu e musai să alegi să faci parte din anturajul/grupul din liceul tău. Este păcat să te irosești, crede-mă! Meriți tot ce e mai bun acum, meriți să fii înconjurată de tot ce e mai pozitiv și mai de calitate, mai ales când simți că ești vulnerabilă!

Fă alegeri conștiente și alege să nu petreci timp în compania celor care nu-ți plac, alături de care nu te simți bine sau doar de ochii lumii. Nu trebuie să dea bine, ci trebuie să fie într-adevăr bine pentru tine. Alege înțelept! Alege-te pe tine!

  1. Alege-ți hobby-uri frumoase

E foarte important să ai hobby-urile tale, pasiunile tale, să faci lucruri care să te încarce cu energie pozitivă! Îți poți alege un hobby în funcție de talentul pe care îl ai, sau îți poți cultiva un hobby sănătos – cum ar fi practicarea unui sport, cititul, scrisul…

Astfel, îți va fi și mai ușor în orientarea ta profesională, lucru care îi pune în dificultate pe foarte mulți adolescenți.

  1. 3. Învață să fii responsabilă pentru tine însăți

Ei bine, acesta este un punct foarte important în opinia mea. E vital să înveți să fii responsabilă pentru tine însăți, începând cu ceea ce mănânci și până la a învăța cum să te organizezi. Nu neglija deloc aceste aspecte în viața ta, fiindcă, din punctul meu de vedere, ele sunt baza! Fii ordonată și organizată!

Începe-ți ziua cu un ritual care să îți facă plăcere și să te ajute să îți începi ziua într-o manieră pozitivă. Că e un duș parfumat, că e un ceai bun savurat alături de un fursec, ori poate o simplă meditație sau rugăciune… învață-te să ai un ritual al tău care să îți facă ziua specială!

Apoi, nu uita de micul dejun. Fă-ți din servirea micului dejun un obicei obligatoriu. Este cea mai importantă masă din zi, care îți dă energie pentru întreaga zi! Poți alege o salată sănătoasă, cu multe crudități și semințe, ori o salată de fructe cu iaurt natural și semințe de chia.

Nu uita să ai o agendă a ta în care să-ți prioritizezi activitățile. E foarte important să fii organizată!

La fel de important ca și mâncatul sănătos este și sportul. Găsește-ți un sport pe care să îl practici din pasiune de câteva ori pe săptămână.

  1. The Queen islimba română!

Crede-mă, nu cred că există lucru mai urât decât să nu vorbești corect limba română! Sau să nu știi să scrii corect! Limba română este de bază și eu cred că este materia pe care merită să o aprofundezi, mai ales gramatica! Nu există nu îmi place… ci este ceva ce trebuie obligatoriu să stăpânești. Ea este și va fi cartea ta de vizită oriunde te vei duce!

  1. Citește!

Sfânta carte nu o să se demodeze niciodată, ba chiar o să rămână mereu sexy și în trend. O femeie citită întotdeauna va purta un parfum nobil, de lady. Și când spun parfum, mă refer metaforic la rafinamentul caracterului pe care și-l cultivă.

Citește, fă-ți cultură generală, citește literatură, romane, îmbogățește-ți vocabularul și lărgește-ți orizonturile! Se spune că, cu fiecare carte pe care o citești, ajungi să trăiești o nouă viață. Sau că ai atâtea vieți câte cărți ai citit. Cărțile îmbogățesc sufletul, te fac să trăiești emoții, conștientizări, sunt întotdeauna prietenele tale fără să îți ceară nimic în schimb și te fac să te simți deosebită, specială, de fiecare dată când ai terminat de citit una.
Dacă simți că ai nevoie de recomandări pe partea asta, scrie-mi un mail ([email protected]) și îți voi da cu mare drag!

  1. Alimentație sănătoasă și sport!

Aceste obiceiuri sănătoase trebuie începute din timp, astfel încât corpul și mintea să se obișnuiască cu un stil de viață sănătos. Văd în jur atat de multe fete care nu au o educație în acest sens, mâncând tot ce le pică în mână. Dragilor, să știți că acele alimente doar vă fac rău! În primul rând, chipsurile, mâncarea fast-food,  sunt pline de chimicale, îngrașă, creează aciditate în organism, vă slăbesc sistemul imunitar, iar aspectul pielii are de suferit și el (se formează celulita și acneea).

La fel și dulciurile, sunt unele dintre cele mai periculoase alimente, deoarece zahărul procesat este otravă pentru organism. Alegeți alimentele sănătoase (fructe și legume proaspete, peşte, leguminoase –(linte, năut, quinoa), avocado, shake-uri sănătoase) și faceti mișcare. Sunt de neprețuit pentru sănătatea voastră și aspectul fizic.

  1. Ai încredere în ceea ce ești și nu te compara cu alții/altele

Știu, ai tendința mereu să te compari cu alții/altele, însă vreau să te gândești:

  • Care sunt calitățile tale unice?
  • Prin ce te simți tu unică și specială?
  • Ce simți că îți dă încredere în tine?

E puțină muncă de auto-analiză aici, însă e necesară și te rog să o faci. E păcat să fii o comoară de fată, iar tu să nu îți dai seama de acest lucru, să nu-ți conștientizezi calitățile, ori să te simți mereu nesigură pe tine.

Conștientizarea acestor calități, crede-mă, te vor ajuta să ai un START cu adevărat sănătos în viață.

Asta este ceea ce îți și dorești, de fapt. Să devii încet-încet o Lady demnă de admirat. Dar, trebuie să înțelegi că pentru asta e necesar să faci alegeri conștiente și nu la întâmplare. Cu cât mai mult ești conștientă de tine însăți și faci alegeri mai sănătoase, cu atât mai repede ajungi la ceea ce ţi-ai propus.

Așadar, te întreb: Îți dorești să fii o Lady? Îți dorești să mergi alături de mine în această călătorie?

Dacă da, cu ce simți să începi?

aripi-de-feminitate-diana-pirjeMai multe despre această temă poți regăsi şi în cartea mea, „Aripi de Feminitate”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top