Now Reading
Cum arată luna Septembrie din punct de vedere astrologic

Cum arată luna Septembrie din punct de vedere astrologic

mihaela-totir2
cum-arată-luna-septembrie-din-punct-de-vedere-astrologic

Pe 2 Septembrie se formează aspectul de opoziție dintre Marte din Fecioară și Neptun din Pești. Acest aspect creează o disociere între energie și ideal pe care o vei resimți ca o imposibilitate a stăpânirii stărilor interioare. Devine de actualitate ideea de martirism, de a muri sau de a te sacrifică pentru o cauză/ un scop în care crezi, mai ales în cazul în care conjunctura în care te afli cere un astfel de sacrificiu. Și, bineînțeles, dacă manifestarea acestor energii implicate se face dintr-o vibrație înaltă. Într-o vibrație joasă, ceea se simțim se schimbă iar stările noastre vor avea exact efectul opus. Activarea lui Neptun te poate face să crezi în ceva special, spiritual, extraordinar și transcedental sau, dimpotrivă, te poate face să simți un mare gol, senzație de amorțire și/sau confuzie legată de cine ești. Această opoziție facilitează consumul de alcool sau substanțe care au darul de a amorți simțurile, tocmai din dorința profundă de a nu mai simți acest gol și acest greu interior. Ce te ajută să îți păstrezi echilibrul interior?

Prezența și căutarea, aducerea în atenție, de câte ori simți că este cazul, a sensului interior

Atenție, când vorbim despre Neptun, mișcarea este extrem de subtilă, nu simți când aluneci într-o realitate falsă sau într-o vibrație joasă și tocmai de aceea este nevoie de prezență, de respirație, de un efort conștient pe care să îl faci constant și să te asiguri că ești în prezent.

În perioada 5-7 Septembrie energia se schimbă și ai parte de un aspect benefic, respectiv Venus în Balanță formează un trigon cu Jupiter din Vărsător, cel din urmă aflându-se în mișcare retrogradă. Acest aspect aduce rezultate, noroc, abundență și prosperitate. Te va împinge, chiar, în direcția indulgenței, încurajează cheltuielile exagerate (atenție la buzunar!), opulență, iar uneori inflamări și exagerări. Este și un timp bun pentru a închide negocieri. În relațiile personale te bucuri de agreabilitate, romantism, iar în relațiile profesionale ai senzația că ești pe aceeași lungime de undă cu partenerii de discuții.

Cum Jupiter implicat în acest aspect este retrograd, te poți aștepta la soluții pentru situații întârziate, blocate sau stagnante. Tot acest aspect aduce claritate în situații ce țin de justiție, echitate și egalitate, situații de nedreptate sau excludere, atât la nivel de indivizi cât și de grupuri. Se pot da acum verdicte și rezoluții favorabile care să corecteze nedreptăți și să aducă pace acolo unde a fost …discriminare.

Lună Nouă în Fecioară

Pe 7 Septembrie la 3:51 noaptea te bucuri de o frumoasă Lună Nouă în Fecioară. Ca orice Lună Nouă și de data aceasta ești invitată la a planta noi semințe și a-ti seta noi intenții legate de domeniul pe care Fecioara îl reprezintă în astrograma ta. Energia Fecioarei vorbește despre manifestarea practică a ființei tale. Ai ocazia să faci ordine în haos, să (te) organizezi, să faci curat, să creezi spațiu și să știi pe ce te poți baza cu adevărat.

În data de 13 Septembrie energia de la începutul lunii revine în centrul atentiei, de data aceasta prin aspectul de opoziție pe care Soarele din Fecioară îl formează acum cu Neptun din Pești. Dacă Marte a încurajat martirismul și puterea de sacrificiu din tine, Soarele încurajează dialogul interior legat de sensul vieții (tale!) la nivel personal, abordarea unei viziuni noi și mai rafinate asupra vieții, o atitudine de acceptare și compasiune față de semenii tăi. Vei simți o conexiune profundă cu ceilalți și cu Universul, un pic mai înțeleaptă, mai inspirată, mai mirată de minunile vieții și chiar mai recunoscătoare pentru tot ce trăiești. Un fel de aură care se așează pe tine. Desigur, în vibrație joasă manifestarea poate aluneca într-o negare a acestei naturi.

Ego-ul poate să ia și el proporții prin asumări de roluri de poveste, mitologice. Putem vedea mulți trimiși sau aleși ai divinității, oameni care încearcă să-și acopere acest gol prin diferite povești în care s-au transpus sau pe care și le-au repetat de atâtea ori încât acum, pe durata acestui aspect, le manifesta în public și chiar își caută… adepți.

Pe 21 Septembrie se formează pe cer Lună plină în Pești, la 2:55 AM, ora României. Un moment de intensitate emoțională, eliberări de situații grele, trenante și vindecări miraculoase. La scurt timp după acest moment, Soarele se mută în Balanță, pe 22 Septembrie, moment în care celebrăm și Echinocțiul de Toamnă.

Pe 24-28 Septembrie Mercur formează cuadratură cu Pluto din Capricorn urmând ca în 4 zile de la aspect să devină retrograd și să reformeze acest aspect de încă 2 ori. Este aspectul cel mai important al lunii Septembrie. Mercur retrograd are deja o reputație binecunoscută, încurcă tot ce poate, mai ales vorbele, actele, comunicarea, mijloacele de comunicare și orice tine de deplasări. Este acel moment din an când ascultăm împreună și înțelegem separat. Dinamizat de Pluto, Mercur va avea, cel mai probabil, vești neplăcute de livrat, greu de verbalizat. Lucruri ascunse până acum vor ieși la iveală. Domeniile răscolite vor fi cel al relațiilor, diplomației, echității sociale (Balanța) și instituții și structuri guvernamentale, lupte politice și de putere, diferite forme de autoritate (Capricorn).

Despre Mercur retrograd voi reveni cu un articol dedicat, întrucât are multe de spus.

Începi, așadar, lună visătoare, dornică de martirism și sacrificiu și închei luna prin recunoașterea dureroasă și transformatoare a unor sfârșituri relaționale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top