Now Reading
Cum să ai energie toată ziua

Cum să ai energie toată ziua

Revista Psychologies
cum-să-ai-energie-toată-ziua

Te simți lipsit de energie? Îți este dificil la scurt timp după ce te-ai apucat de muncă să te mai poți concentra asupra task-urilor pe care le ai de făcut?

Aceste semne pot determina apariția unor probleme de sănătate, cât și o serie de lipsuri pe care le are organismul ori impactul nociv pe care anumite practici toxice le au asupra corpului tău.

De exemplu, dacă ești fumător, simpla senzație de plăcere va fi doar o încântare personală. Același lucru nu îl va spune și corpul tău care, în timp, va fi afectat. Multe organe pot avea de suferit din cauza fumatului, chiar dacă ai încercat să găseșți o alternativă aparent mai prietenoasă precum țigările electronice. Iar lipsa de energie poate fi datorată inclusiv acestui tabiet.

Renunțând la fumat și integrând în viața ta o serie de practici mai sănătoase, vei putea să te bucuri de mai multă vitalitate întreagă zi. Iată ce poți face.

Consumă mai multe fructe și legume

Fructele și legumele consumate în stare naturală sunt o sursă excelentă din care îți poți reîncarca corpul cu energie. Poți apela la smoothie-uri, la supe, combinații cu cereale integrale, dar poți consuma fructe și legume ca atare, între mese sau la mesele principale.

Totodată ele te pot ajuta să-ți crești imunitatea și să previi apariția unor afecțiuni sezoniere, corpul fiind mai puternic să lupte împotriva virusurilor și a bacteriilor.

Consumă cel puțin 2 litri de apă

De asemenea, apa are un rol extrem de important în organism. Iar lipsa acesteia, în cantități semnificative, precum minimul estimativ recomandat de către specialiști de 2 litri, poate duce de asemenea la letargie, la lipsa de energie și, prin urmare, îți poate afecta productivitatea și starea de spirit. Așadar, nu uita să te hidratezi indiferent că te relaxezi, că ai un program de lucru încărcat sau că ești în oraș. Cea mai bună modalitate de a absorbi apa la nivelul organismului e consumul de cantități reduse, cu înghițituri mici.

Fă mișcare cel puțin 30 minute pe zi

Prin sport nu doar că poți elimina caloriile și să aspiri la o siluetă de invidiat, dar îi poți oferi și corpului tău întregul surplus de care are nevoie astfel încât ziua ta să fie una echilibrată și cu maxim de productivitate.

După o ședință de yoga, jogging, ridicat greutăți etc., corpul tău se va reîncarcă cu mai multă energie. Totodată, s-a dovedit că sportul la primele ore ale dimineții poate fi un start excepțional de zi, în diminețile în care simți că organismul este atât de letargic încât ți-ai dori doar să poți sta în pat ore în șir, fără să faci absolut nimic. Totuși, știm că acest lucru nu e întotdeauna posibil. Alături de un stil de viață sănătos, sportul va deveni o parte din tine.

Asigură-te că faci lucrurile care-ți fac plăcere

Fie că vorbim de modul în care îți petreci timpul liber, fie de activitatea ta profesională, atunci când nu există pasiune, nu va fi nici deschidere către evoluție și, cu atât mai puțin, energie, ca să duci la bun sfârșit toate sarcinile pe care le ai de făcut. Ca prin urmare, îți recomandăm să treci în revistă toate activitățile tale preferate, de la hobby-uri, la activitatea profesională, astfel încă să poți elimina neplăcerile din viață și să te concentrezi în mod exclusiv pe lucrurile care ți se potrivesc.

Având în vedere toate aceste recomandări, vei observa o serie de beneficii nu doar în ceea ce privește gradul zilnic de energie, dar și cu privire la stilul de viață, în ansamblu. Un corp energic și sănătos va fi întotdeauna cheia marilor succese.

Nu uita, indiferent de stilul de viață pe care îl ai, încearcă să nu folosești țigări electronice, elf bar sau orice alte produse dăunătoare organismului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top