Now Reading
Lună Plină în Pești – spectacol încărcat de emoții

Lună Plină în Pești – spectacol încărcat de emoții

mihaela-totir2
lună-plină-în-pești-spectacol-încărcat-de-emoții

Pe 21 Septembrie la ora 2:55 noaptea se formează pe cer aspectul de Lună Plină în Pești, gradul 28. Ascendetul momentului se află în Leu și adaugă îndrăzneală și un iz de spectacol acestui moment încărcat de emoții.

Luna Plină în Pești se întâmplă la grad anaretic. Gradul anaretic este cel mai aproape de finalul zodiei și indică o intensitate suplimentară a momentului. În cazul de față, zodia este Pești, și ea indicând un final la rândul ei deoarece este ultima din cercul zodiacal. Este de așteptat, așadar, să trăiești finaluri de capitole importante din viața ta, capitole în care ai trăit situații grele de viață, tipare transgeneraționale vechi și dizolvări de orgolii spirituale și de roluri de salvator pe care le-ai avut în viețile celorlalți.

Simbolul sabian al acestui grad este „Lumina descompusă în multe culori la trecerea printr-o prismă.” și indică faptul că o informație pe care o primești poate aduce suficientă lumină cât să vezi diversitatea de nuanțe pe care o cuprinde. Felul în care această informație ajunge la tine este dificil de identificat întrucât vorbim de zodia Pești, o zodie a posibilităților infinite. Poate fi un vis, câteva rânduri citite într-o carte, o discuție aparent nevinovată cu cineva sau o străfulgerare de… nicăieri.

Un alt aspect important care se petrece la această lunație este opoziția dintre Venus în Scorpion și Uranus din Taur. În astrologie, Venus arată modul în care relaționezi. Scorpionul vorbește despre ceea ce nu se vede și aduce mister în viață, dar și de magnetism – factorul de atracție dintre oameni. Uranus vorbește despre revoluția necesară menită să te poarte mai aproape de doza de originalitate pe care o conții. El este mesagerul adevărului absolut, acel adevăr de care ai nevoie pentru a te simți liberă de constrângeri.

Această opoziție dintre Venus și Uranus subliniază importanța ruperii de ceea ce reprezintă vechi în viața ta. Atașamentul față de momentele din trecut, loialitatea „invizibilă” față de tiparele relaționale ale strămoșilor tăi pe care le repeți împins de la spate de subconștient îți alterează prezentul și nu îți dau voie să îți creezi viitorul la care aspiri.

Un alt lucru demn de menționat este că Luna, înainte de a forma aspectul de opoziție cu Soarele aflat încă în Fecioară, se întâlnește cu Neptun la grad perfect. Acest aspect va favoriza resimțirea în întregul câmp energetic, la nivel holistic. Posibil să ai senzații în corp, în mental, trăiri sufletești pe care să le găsești greu de gestionat. Apa, plimbările în jurul unui lac/ râu sau băile în mare (pentru cele care sunteți în vacanță), băile în apă fierbinte, cu sare și câteva uleiuri esențiale ameliorează aceste simptome.

Soarele, din zodia opusă, îți amintește că în acest amalgam de trăiri și eliberări emoționale, nu îți poți neglija angajamentele zilnice pe care le ai. Este posibil să simți nevoia să te retragi, să te izolezi temporar de ceea ce ți-ar putea altera stările pe care le ai și să protejezi acest moment de vulnerabilitate emoțională. Confuzia și oboseala se instalează ușor acum, fără să simți când. Subliniez faptul că este o energie care cere să fie manifestată în aceste zile, peștii fiind zodia care guvernează stările profunde ce au nevoie de solitudine pentru a fi transformate și eliberate. Este nevoie să te îngrijești corespunzător, să îți acorzi atenția necesară pentru a putea face față și obligațiilor zilnice în timp ce permiți acestor eliberări emoționale să se întâmple. De asemenea, este posibil sa apară nevoia acută de trasare de limite în relații – așa cum se numește acest concept în psihologie.

Și ca spectacolul promis de ascendentul în Leu să fie complet, iată că astrele ne bucură și cu un aspect benefic care să susțină acest moment de intensă eliberare emoțională. Marte din Balanță formează trigon cu Saturn retrograd din Vărsător și Nodul Nord din Gemeni, aspect ce favorizează comunicarea. Practic, Saturn se asigură că ceea ce este important pentru noi și reprezintă valori de bază sunt comunicate prin acțiunea diplomată a lui Marte care asigură mișcarea informației de la un subiect la altul. Este un moment de o intensitate emoțională profundă care are ca scop vindecare la nivel colectiv.

Relațiile nu se termină pentru că există greșeli și vinovați. Aceasta este explicația de care are nevoie ego-ul nostru. Sunt doar niște justificări.
Relațiile se termină pentru că și-au consumat scopul spiritual, fiecare participant își culege răspunsurile de care are nevoie, le transformă în
resurse pe care le folosește drept „carburant” în călătoria sa pe mai departe. Un sfârșit nu face decât sa creeze spațiu pentru un nou început, un capitol nou din viața ta ce așteaptă să fie scris cu un „stilou” nou.

Momentul de Lună Plină în Pești ne aduce claritatea interioară și conștientizările de care avem nevoie să vedem ceea ce nu vedeam (subconștientul). Este începutul acestei eliberări, acest proces bucurându-se de continuitate prin aspectele care urmează și despre care te poți informa în continuare tot aici. Hint: Mercur retrograd, cuadratura cu Pluto de 3 ori în timp ce Soarele traversează Balanța și muta atenția noastră iarăși în… relații.

Înainte de a trece la domeniile de viață influențate de Luna Plină pentru fiecare zodie în parte, aș vrea să mai adaug că ceea ce trăiești acum are legătură cu intențiile și semințele plantate cu 6 luni în urmă, când a fost Luna Nouă în Pești, adică în jurul datei de 13 Martie 2021:

Berbec: închiderea unor situații grele, vechi, acceptarea a ceea ce se întâmplă, ieșirea din luptă, oboseală, somn, confuzie.

Taur: prieteni, anturaj, cerc de influență și planuri de viitor. Grupuri și activități de grup.

Gemeni: recunoaștere profesională, regândirea unor planuri profesionale, imagine publică, relația cu autoritatea.

Rac: relația cu străinătatea, călătorii, studii superioare, sistem de credinţe și valori, justiţie.

Leu: bani proveniţi din asocieri sau prin partenerul de viață, relația cu puterea, tranformare, sex, reglaje karmice.

Fecioara: relații și parteneriate, relația de cuplu, statut și imagine socială.

Balanța: obiceiuri și rutina zilnică, relația cu corpul, vitalitatea, sănătatea, echilibru minte-corp-suflet, modul în care consumi resursele

Scorpion: creativitatea, iubirea, viața sentimentală, copiii, proiecte de suflet, expresie de sine.

Săgetător: familia, casa, căminul, copilăria, sentimentul de securitate și protecția.

Capricorn: comunicare, contracte, relația cu frații/vecinii, cursuri/specializări, deplasări.

Vărsător: banii din munca proprie, valoarea personală, stima de sine, independenţa financiară.

Pești: personalitate, cine sunt eu?, imaginea, felul în care dorești să fii percepută, look.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top