Now Reading
Luna Plină în Vărsător – Fluture ieșind dintr-o crisalidă

Luna Plină în Vărsător – Fluture ieșind dintr-o crisalidă

mihaela-totir2
luna-plină-în-vărsător-fluture-ieșind-dintr-o-crisalidă

Cu doar câteva ore înainte de pășirea Soarelui în semnul Fecioarei, astrele ne bucură cu magicul moment de Luna Plină în Vărsător, moment ce se formează la ora 15:02, în data de 22 August – ora României.

Ce face acest eveniment să fie important, este gradul la care se formează, respectiv gradul 29 Vărsător. (Reamintesc informația tehnică: avem 12 zodii dispuse în cerc, fiecărei zodii corespunzându-i câte 30 de grade). Firește, gradul 29 este ultimul grad dintr-o zodie, la finalul căruia, începe zodia următoare.

În astrologie acest grad este numit grad anaretic iar simbolistica din spatele lui este faptul că plantele în general – Soarele și Luna în particular pentru evenimentul nostru – au parcurs și au integrat energia zodiei respective pe parcursul călătoriei urmând că la ultimul grad să dea un examen, o evaluare pe ultima sută de metri, a întregirii acestei energii.

Îmi amintesc faptul că la cursurile de astrologie am învăţat (că tot veni vorba de examen!) că energia planetei este mai grea, mai obosită, pe măsură ce se apropie de final. Este ca și cum se pregătește, trage aer adânc în piept, depune supraefortul și sare obstacolul în următoarea… etapă.

Un alt simbol important al acestui grad 29 este cel Sabian. Simbolurile Sabiene reprezintă o metodă subtilă și profundă de autodescoperire, legată de astrologie prin faptul că fiecărui grad al unei zodii îi corespunde un astfel de simbol. În cazul nostru, simbolul Sabian al gradului 29 Vărsător este: „Fluture ieșind dintr-o crisalidă” (gogoașă).

Am amintit acest simbol pentru că este în strânsă legătură cu toată energia acestui eveniment. Este un moment de clarificare, de asumare a poveștii tale de viață de până acum, a devenirii tale (Soarele în Leu) a vieţii spre care eşti pregătită să zbori (fluturele) lăsând în urmă ceea ce nu îţi mai folosește. Luna, prin prezenţa ei în Vărsător, te ajută să te desprinzi de prieteni, anturaj și diferiți oameni care ţi-au influențat viața până în acest moment și de care nu mai ai nevoie pentru a-ţi asuma o nouă versiune a ta și un viitor diferit. Este un salt în conștiința de care beneficiem la nivel colectiv, aproape ca o teleportare într-un astfel de nivel nou.

Desigur, nu toată lumea este pregătită pentru un asemenea salt din simplu fapt că nu toată lumea a muncit cu folos anul acesta. Participi dacă ţi-ai făcut treaba, dacă ai confruntat demonii trecutului și dacă eşti pregătită să renunți la orice te ţine pe loc. Trecutul este un adevărat tezaur de înțelepciune, ai adunate fel și fel de experiențe, dar ataşamentul și nostalgia faţă de ceea ce ai trăit te poate ţine blocată acolo și poţi rata, astfel, viitorul.

Pentru că vorbim de multă energie de Vărsător (de la marea conjuncţie din 21 Decembrie 2020, când Jupiter și Saturn și-au dat întâlnire la gradul 0), vreau să îţi fac menţiunea că sunt favorabile abordările și rezolvările în stil caracterisctic vărsătorian: multă frământare mentală, gândiri și răzgândiri până când, obosită de atâtea posibilități, iei decizii radicale şi treci la acțiune imediată, nelăsându-ţi posibilitatea revenirii la o cale bătătorită. Energia de Vărsător este expertă în reinventare, aşa că te ajută și pe tine să te reinventezi în forme și formule cât mai aproape de originalitatea ta, te ajută să o descoperi și să o aduci la lumină, chiar de va fi nevoie să creeze haos pentru asta.

Lângă Lună, la 2 grade distanță se află Jupiter aflat în mișcare retrogradă. Îţi deschide ochii să vezi toată imaginea de sus, să înveţi – să te înţelepţeşti – și să permiţi expasiunea ta. Toate energia acumulată în Vărsător te îndeamnă spre progres, spre acest salt în conștiință, în timp ce Soarele din Leu te susţine să îţi urmezi instinctul, să ai încredere în propriul leadership și să acționezi cu mult curaj.

Trigoanele de pe semnele de Pământ (Uranus cu Mercur și Marte) energizează momentul prin acțiune. Iei decizii rapid, tot ce mai ai de făcut fiind să le comunici și să treci la acțiune. (Dacă eşti semn de foc, eşti scutită de la comunicare, pentru că oricum eşti grăbită de fel).

Venus din Balanță face și ea aspecte de trigon cu Nodul Nord din Gemeni, aflat și el pe final de călătorie, dar și cu Saturn din Vărsător. Acest aspect te susține și te încurajează în crearea de noi relații și parteneriate, productive și cu rezultate. Ţi se vor crea contexte care te ajută să exprimi lucruri pe care le ai de mult în minte, te bucuri de spațiu de ventilare mentală iar implicarea lui Saturn dă greutate cuvintelor tale, sprijină exprimarea adevărului, în timp ce Venus din Balanță te îndeamnă să fii și diplomată și împăcată cu toți. Desigur, implicarea energiei Gemenilor aduce și reluarea unor subiecte deschise până acum, dar care încă nu s-a finalizat. Este vremea să clarifici aceste subiecte, căci Saturn nu îţi va permite să treci mai departe, până nu le închizi.

În concluzie, acest moment de Lună Plină în Varsator îţi aduce fie libertate, fie progres. Este multă energie cate te susține, te ajută să știi și să recunoști mai mult adevăr despre tine, autenticitate și integrare a ceea ce ai trăit până în acest moment al vieții tale. Momentul este foarte intens, mai ales că Soarele se mută la puțin timp în Fecioară. Este o energie de împământare direcționată spre a face. „Cum fac asta?” este una din întrebările preferate ales acestui semn.

Iată cum va impacta această Lună Plină în Vărsător, fiecare zodie în parte:

Berbec – prieteni, anturaj, cerc de influență și planuri de viitor. Grupuri și activități de grup.

Taur – recunoaștere profesională, regândirea unor planuri profesionale, imagine publică, relația cu autoritatea.

Gemeni – relația cu străinătatea, călătorii, studii superioare, sistem de credinţe și valori, justiţie.

Rac – bani proveniţi din asocieri sau prin partenerul de viață, relația cu puterea, tranformare, sex, reglaje karmice.

Leu – relații și parteneriate, relația de cuplu, statut social și imagine socială.

Fecioară – felul în care îți exerciţi profesia, obiceiuri și rutina zilnică, relația cu corpul, ce îți crește/ scade vitalitatea, sănătate, echilibru minte-corp-suflet.

Balanţă – creativitate, iubire, viața sentimentală, copii, proiecte de suflet.

Scorpion – familia, casa, căminul, copilăria, sentimentul de securitate și protecția.

Săgetător – comunicare, contracte, relația cu frații/ vecinii, cursuri/ specializări, deplasări.

Capricorn – banii din munca proprie, valoarea personală, stima de sine, independenţa financiară.

Vărsător – personalitate, cine sunt eu?, imagine, felul în care dorești să fii percepută, look.

Peşti – închiderea unor situații grele, vechi, acceptarea a ceea ce se întâmplă, ieșirea din luptă, oboseală, somn, confuzie.

View Comment (1)
  • Ce informații interesante și frumos expuse. Mă bucur de fiecare dată când citesc articolele Mihaelei Totir. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top