Now Reading
Muzica: ingredientul secret pentru sănătatea creierului

Muzica: ingredientul secret pentru sănătatea creierului

Revista Psychologies
Muzica: ingredientul secret pentru sănătatea creierului

Cercetările au arătat că ascultarea muzicii poate reduce anxietatea, tensiunea arterială și durerea, precum și poate îmbunătăți calitatea somnului, starea de spirit, alerta mentală și memoria.

Conexiunea Dintre Creier și Muzică

Experții încearcă să înțeleagă cum reușește creierul nostru să audă și să interpreteze muzica. Un sistem stereo emite vibrații care călătoresc prin aer și cumva intră în canalul auditiv. Aceste vibrații gâdilă timpanul și sunt transmise într-un semnal electric care călătorește prin nervul auditiv până la trunchiul cerebral, unde este reasamblat în ceea ce percepem ca muzică.

Cercetătorii de la Johns Hopkins au avut zeci de interpreți de jazz și rapperi care au improvizat muzică în timp ce erau întinși într-un aparat de rezonanță magnetică funcțională (fMRI) pentru a urmări și a vedea care zone ale creierului lor se activează.

Muzica este structurală, matematică și arhitecturală. Se bazează pe relații între o notă și următoarea. Poate că nu îți dai seama, dar creierul tău trebuie să facă o mulțime de calcule pentru a o înțelege.

Beneficiile Zilnice ale Muzicii Pentru Creier

Puterea muzicii nu se limitează doar la cercetare interesantă. Încearcă aceste metode de a aduce mai multă muzică – și beneficii pentru creier – în viața ta.

 

Citește continuarea articolului în ediția noiembrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top