Now Reading
600 de martisoare create de copii au fost daruite varstnicilor singuri

600 de martisoare create de copii au fost daruite varstnicilor singuri

Revista Psychologies

In prima saptamana a lunii martie, 600 de varstnici, beneficiari ai programului Niciodata Singur, sprijiniti la domiciliu si in centrele de batrani din Bucuresti, Braila, Constanta, Ilfov si Ploiesti au fost vizitati de voluntarii programului si au primit in dar flori, martisoare si un gand bun menit a le alina singuratatea.

Cele 600 de martisoare au fost realizate de copiii in cadrul Centrului Comunitar Generatii pentru a aduce bucuria in sufletul varstnicilor.

Sosirea primaverii a adus doamnelor varstnice sprijinite in programul Niciodata Singur si un cadou special menit sa le redea starea de bine.

Echipe de specialitate formate din elevi ai Colegiului UCECOM Spiru Haret au fost prezente pentru a oferi servicii de ingrijire si infrumusetare varstnicilor aflati in centrele “Speranta”  si “ Complexul de servicii socio-medicale al Municipiului Bucuresti”  si doamnelor  beneficiare ale programului la domiciliu.

Actiunile fac parte din programul Niciodata Singur desfasurat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei cu scopul de a imbunatati conditiile de viata ale varstnicilor peste 65 de ani aflati in risc de izolare sociala, singuratate si saracie.

Niciodata Singur se bazeaza pe activitatea de voluntariat desfasurata la domiciliul varstnicilor, precum si in caminele de batrani din Bucuresti, Braila, Constanta, Ilfov si Ploiesti.

Voluntariatul se concretizeaza in actiuni de reactivare si reinserte sociala a varstnicilor singuri, socializare, sprijin practic la cumparaturi, vizite la medic, organizarea de actiuni pentru varstnici, precum si sprijin material.

Programul Niciodata singur este realizat in parteneriat cu asociatia Les Petits Frères des Pauvres.

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top