Now Reading
A doua editie „Viva! Charity Gala”

A doua editie „Viva! Charity Gala”

Revista Psychologies

„Viva! Charity Gala”, evenimentul caritabil ce sustine programul umanitar “Ajuta copiii!” al Fundatiei Ringier, va avea loc in acest an pe data de 6 noiembrie. Bijuterii, rochii, obiecte de arta, parfumuri rafinate, bauturi fine si multe alte obiecte de pret donate de vedetele autohtone si brand-uri importante pot fi licitate, iar sumele stranse directionate catre micutii grav bolnavi prin intermediul programului „Ajuta copiii!”.

“Ajuta copiii!” este proiectul umanitar al Fundatiei Ringier ce ii sprijina pe micutii care, dincolo de un diagnostic crud, au de luptat si cu lipsa mijloacelor financiare, atat de necesare in ecuatia dintre viata si moarte, pentru ca, uneori, sansa la viata atarna de obtinerea banilor pentru drumurile catre spitale, pentru un medicament care nu se gaseste sau pentru un regim alimentar deosebit pe care familia nu si-l permite.

Din iunie 2012, de cand a debutat acest proiect,  „Ajuta copiii!” a schimbat destinul a zeci de micuti: Isabel Codrea, fetita de numai cateva luni cu malformatie cardiaca, a fost operata cu succes la Viena, la fel si Stefanut Apostol (cinci ani), Cosmina Vancea cu o tumoare cerebrala care ii apasa pe centrii respiratori a fost operata in Germania.

 

Alaturi de „Viva! Charity Gala” putem rescrie alte povesti de viata, iar obiectele donate de vedete sunt cu adevarat deosebite.

Maestrul Stefan Caltia se implica din nou in campania “Ajuta Copiii!“, iar anul acesta doneaza o impresionanta mapa de opt lucrari realizate prin litografie, acvaforte, monotipie, giclée print si digigraphie. Intitulata “Mapa pentru Wilhelm si Árpád Mühle“, aceasta cuprinde gravurile “Inger“, “Roze“, “Gradina“ si “Aripa“ (de 17,5 x 25 cm), litografia “Gradinarul“ (de 24,5 x 35 cm), o digigrafie de 30 x 37 cm denumita “Gradina pentru pentru Wilhelm si Árpád Mühle“, o lucrare unicat de 17 x 21 cm – “Monotipie“, si desenul “Seminte“, un giclée print de 31,5 x 37 cm. Toate exemplarele sunt semnate si datate de artist si au fost realizate in anul 2014.

Pentru „VIVA! Charity Gala”, designerul Malvina Cservenschi a creat o bijuterie unicat, inspirata de folclorul romanesc, reinterpretarea iubirii intr-o maniera autentica: pandantivul in forma de inima, simbolul bunatatii si generozitatii nascute din dragoste.

Unul dintre obiectele speciale din cadrul licitatiei „VIVA! Charity Gala” este o sticla de parfum Lanvin Arpège din anul 1940, donata de Isabelle Iacob din colectia personala. De-a lungul secolelor, Jeanne Lanvin a reprezentat un reper in lumea modei haute-couture, decorarii ambientale si a parfumeriei mondiale. In 1924, Lanvin a lansat gama de parfumerie, din convingerea ca parfumul este un element nepretuit pentru viziunea sa asupra modei si a vietii. Trei ani mai tarziu, casa de parfumuri lanseaza o colectie care va deveni piesa de rezistenta a brandului – Arpège – un parfum mitic creat pentru a-i aduce un omagiu fiicei doamnei Lanvin, Marie-Blanche de Polignac, cand aceasta a implinit 30 de ani. Peste 60 de esente florale, in armonie cu atingerile de ambra si vanilie, “Arpège inseamna mireasma florilor, a fructelor, a blanurilor, a frunzelor cazute“, spunea Louise Vilmorin, o scriitoare faimoasa a secolului XX.

Cea mai buna jucatoare de tenis din istoria Romaniei, Simona Halep doneaza si ea pentru campania “Ajuta copiii!“ tricoul alb marca Adidas pe care l-a purtat in semifinala de la Wimbledon, din luna iulie a acestui an.

 

Afla AICI ai multe detalii despre aceste obiecte si intreaga lista a produselor si experientelor ce pot fi licitate pe 6 noiembrie la „Viva! Charity Gala”.

 

Foto: Heart symbol in afternoon sunset sky

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top