Now Reading
Bulimia, anorexia si femeile

Bulimia, anorexia si femeile

Revista Psychologies

Atitudinea si comportamentul alimentar neadaptativ afecteaza surprinzator de multe femei. Un studiu nou facut pe teren american a concluzionat ca mancatul haotic se datoreaza presiunii societatii.

alimentatie, sanatate

Femeile sunt expuse la multe mesaje contradictorii. Sunt incurajate sa piarda din greutate si, de asemenea, incurajate sa manance pentru simpla placere de a manca.

1.501 americance au participat la un sondaj telefonic despre tulburari de alimentatie. Niciuna nu a fost clasificata drept anorexica. Media de varsta a fost de 31 de ani, majoritatea nefumatoare si absolvente de facultate. Studiul pune o noua lumina si asupra problemei bulimiei, caracterizata in parte de mancarea in exces acompaniata de senzatia de pierdere in greutate.

Femeile intervievate au raportat ca mananca intre 1-5 zile, sau 1-7 zile pe luna o masa bogata. 2,5 % dintre femeile din acest studiu au declarat ca folosesc laxative sau diuretice ca sa-si mentina forma sau greutatea. 28% dintre ele faceau exercitii de doua ori pe luna cu singurul obiectiv de a scadea in greutate.

S-a stabilit si o legatura intre comportamentul alimentar problematic si ideea femeii ca de fapt… nu are nici o problema alimentara! Se stie deja ca bulimia sau anorexia mascheaza de fapt conflicte de relationare in familie sau un decalaj intre dezvoltarea fizica si cea emotionala.

Pentru mai multe informatii, cititi Definitii: Anorexia si bulimia.

Foto: dreamstime.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top