Now Reading
Ce este stresorexia?

Ce este stresorexia?

Revista Psychologies

Sa ai si familie si cariera la varf? Nu e imposibil dar nici simplu pentru femeia de azi. Consecintele nu sunt nici ele de neglijat.

stresorexia, repereO noua tulburare alimentara apare printre femeile manager care trebuie sa „conduca” si copiii mici de acasa. Medicii au numit aceasta tulburare „stresorexie” si afecteaza femei intre 25 si 40 de ani care nu isi pot reduce cantitatea de munca si de stres aferent. Obosind, devenind nelinistite si stresate, acestea inceteaza sa manance corect si pot sa slabeasca dramatic. De ce? pentru ca, in marea de sarcini zilnice pe care trebuie sa le duca la capat, aceste femei simt ca mancarea e singurul lucru controlabil.

„Acum 50 de ani femeia trebuia sa fie doar mama buna. Acum trebuie sa le faca perfect pe toate. Este un fenomen de data recenta, rezultat din confuzia rolurilor sexelor”, spune medicul britanic Adrian Lord.

Stresorexia e diferita de anorexie, mai spun expertii. Se pare ca femeile afectate au stima de sine scazuta, le este frica de respingere si au o imagine de sine distorsionata. Asadar nu sariti peste masa de pranz, indiferent de deadline!

de Catalina Cristescu

poze din arhiva Edipresse.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top