Now Reading
Cizmele de cauciuc

Cizmele de cauciuc

Revista Psychologies

Cizmele de cauciuc
Nu sunt cele mai frumoase, nu sunt cele mai scumpe, dar sunt singurele magice. Cel putin dintr-un un motiv major: baltile. Datorita acestor incaltari, putem sa traversam in lung si in lat cate balti vrem, fara sa ne pese de „o sa racesti!“ sau „fii atenta la pantofi!“.

Putem merge in pas de victorie pana la mijloc, in adancurile profunde, si nu doar pana la mal, ca un fricos. Putem, de asemenea, sa facem „pleosc“, facandu-i sa se vaicareasca pe cei care au nenorocul sa poarte pantofi din piele ori bascheti si care sunt condamnati la abstinenta acvatica. Iar daca sunt magice, asta se intampla si pentru ca sunt dragute in negru, alb sau colorate. In toate culorile.

Cu o mica preferinta totusi pentru cele galbene (soarele unei zile mohorate), cele verzi (magnet pentru broscute), si cele rosii (pentru ca sunt mai rapide, o stie lumea intreaga). Dar, ca in toate basmele, caleasca se poate transforma in do­vleac, si printul – in broasca.

Iar gheata, pana nu demult prietena, se transforma in inamic. Ajunge doar ca soarele sa faca loc unor averse, atunci cand ne planificaseram deja sa potrivim rochiei infoiate balerinii de printesa… „Nici nu se pune problema!“, declara mama, incoruptibila, intinzand perechea de cizme brusc detestata. „Nu-mi plac!“ „Ploua, te incalti cu ele!“ Si cu asta, basta!

Foto: dreamstime.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top