Now Reading
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

După ce Ministerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, Libertatea continuă să explice cum e posibil un asemenea fenomen. 

400 dintre acești agresori sexuali de copii tratați cu indulgență sunt încadrați la „acte sexuale cu minori”. În spatele infracțiunii stau însă, de foarte multe ori, violuri pe care procurorii și judecătorii le consideră „acte consimțite de către victime”. Ca să ajungă la această încadrare, magistrații trebuie să-și asume că fete de 10, 11 sau 13 ani au avut discernământ și și-au dat acordul, când, de fapt, au fost forțate să facă sex cu bărbați adulți. Așa avem o justiție care discriminează pe gen și protejează agresorii, nu victimele!

Nu există în justiția română nici un dosar în care un inculpat, un procuror și un judecător să susțină că un băiat minor a fost agresat pentru că, să zicem, juca fotbal și era îmbrăcat într-un șort prea scurt.

Dar există mai multe cazuri în care:

  • Agresorii au susținut că „minora avea o atitudine provocatoare, fiind îmbrăcată sumar mai tot timpul”.
  • Procurorii au preluat explicația inculpaților.
  • Judecătorii au considerat „relevant” felul în care se îmbrăca fata de 10 ani și 8 luni înainte de a fi violată cu cuțitul la gât și au decis că nu e viol, ci act sexual consimțit!

Peste 500 de pedofili sunt condamnați și liberi

Pe 15 octombrie 2018, Libertatea a publicat cazul unei fete de 13 ani din Onești, agresată sexual de tatăl său. „Mă punea să-i pun mâna pe cuc în timp ce era tare. Ce a ieșit din cucul lui era cam alb, eu nu am pus mâna pe ce a ieșit”, povestește victima.

Mama reclamă, procurorii adună probe, bărbatul recunoaște și este condamnat, dar cu suspendare. El revine în casă cu fata sa de vârstă și mai mică, sora celei agresate! Ziarul se întreabă câte cazuri de acest gen există în România? Jurnaliștii documentează și publică numeroase situații asemănătoare. Discuțiile cu victimele, cu familiile, cu avocații și cu procurorii indică posibilitatea unui fenomen de o întindere nebănuită: grijă nu pentru victime, ci clemență pentru pedofili.

Pe 25 octombrie 2018, Libertatea publică răspunsul oficial venit de la Ministerul Justiției. Posibilitatea se transformă în certitudine. Instituția condusă de Tudorel Toader recunoaște că există peste 500 de cazuri în care pedofilii au fost găsiți vinovați dincolo de orice dubiu, dar au primit pedeapsă fără executare!

Pentru fiecare pedofil condamnat cu închisoare, trei alți condamnați sunt în libertate

Cifrele: la finalul lui 2017, pentru infracțiuni sexuale existau 142 de condamnați cu închisoare, față de 507 condamnați fără executare. Ceea ce înseamnă că la un condamnat cu încarcerare, alți trei scapă fără nici o zi de temniță. 440 de pedofili liberi, cel mai mare număr, figurează la capitolul „act sexual cu minori”, articolul 220 al Codului Penal. Și aici începe povestea de azi.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top