Now Reading
Festivalul Național de Improvizație revine la București între 16-19 septembrie!

Festivalul Național de Improvizație revine la București între 16-19 septembrie!

Revista Psychologies
festivalul-național-de-improvizație-revine-la-bucurești-între-16-19-septembrie
  • Cea de-a noua ediție a Festivalului Național de Improvizație va avea loc la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București (Sala Amfiteatru, în aer liber) și RECUL
  • 10 spectacole la care participă peste 30 de improvizatori vor putea fi vizionate la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București (Sala Amfiteatru, în aer liber) și online
  • cinci invitați străini de excepție din Italia, Israel, Olanda, SUA vor susține ateliere de improvizație

Cea de-a noua ediție Festivalul Național de Improvizație va avea loc în perioada 16-19 septembrie, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București (Sala Amfiteatru) și RECUL. Cu formate de succes din edițiile anterioare care au fost reinterpretate și vor îmbrăca haine noi, trupe consacrate, invitați internaționali de renume în domeniu și spectacole de debut susținute de tineri improvizatori entuziaști, festivalul invită publicul să se bucure de tot ce poate arta improvizației să ofere mai frumos și interesant în prezent.

ABONAMENTE și bilete disponibile pe Eventbook:  https://eventbook.ro/festival/festivalul-national-de-improvizatie

Cele trei secțiuni – Debut, Main Section și Experimental – vor cuprinde nouă spectacole programate la TNB Sala Amfiteatru (17 – 19 septembrie), precedate de un warm-up Impro Jam la RECUL (16 septembrie). Programul festivalului este disponibil pe site-ul improfest.ro.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook – atât pentru spectacolele de la TNB, cât și pentru vizionarea online. Accesul la Impro Jam este gratuit, în baza unei rezervări online.

În premieră națională, festivalul prezintă un spectacol realizat în urma unui open call pentru un workshop experimental sub forma unui incubator care a avut loc timp de o lună. „Lyric Hotel & SPA”, proiectul câștigător, a fost ales de Adina Maria Sandu, Joe Bill și Adel Sudik și va fi coordonat de Bogdan Untilă. Descrierea lui – „o farsă shakespeariană în ritm iambic, împărțită în trei acte, plină de coincidențe, dramă și over acting” a cucerit juriul și va cuceri cu siguranță și publicul.

Revin pe scena festivalului: trupa All in cu o reinterpretare a formatului „Este acum ca niciodată” un spectacol în stil fantasy, trupa iELE și Urban Impro cu „Stuck in the middle” și Triton cu un muzical în stil Film Noir.

Debuturile anului vin de la Teatrul Arte dell`Anima cu un grup ambițios de tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București coordonați de Mihaela Sîrbu și The Incredible Storytellers cu „The Anatomy of a Story” jucat de o trupă nouă de improvizatori coordonată de Iulian Sfircea și Andrei Bratu.

Festivalul Național de Improvizație aduce și anul acesta la București nume importante în arta improvizației care vor susține reprezentații și își vor împărtăși cunoștințele cu toți cei interesați să se înscrie la workshop-urile pe care le vor susține la RECUL. Andel Sudik, actriță improvizatoare din Statele Unite ale Americii, Andrea Lagrange Laviola, actor improvizator din Italia, Cene Hale, actor improvizator din Olanda, Ignacio Buby Grinstein, actor improvizator din Argentina și Liron Levin, actor improvizator din Israel, vor susține workshop-uri atât pentru începători și publicul larg, cât și pentru improvizatorii cu experiență, iar în ultima seară ne vor bucura cu un spectacol complet improvizat în limba engleză.

Andel Sudik (SUA) – regizoare, improvizatoare, actriță și scriitoare, absolventă iO (The Improv Olympic), activează în Los Angeles și Chicago. A lucrat la Second City, Boom Chicago, a scris pentru Comedy Central News Olanda și a susținut ateliere de improvizație peste tot în lume.

Ignacio Buby Grinstein (Argentina, Israel) – actor argentinian care locuiește în prezent în Tel Aviv, a studiat actorie și improvizație, precum și arta clovnului și comedia fizică în Argentina, Israel, Italia și Columbia. A susținut turnee în întreaga lume cu spectacolul de improvizație – clovn în duo-ul cunoscut sub numele de  ImPresent. Este actor și creator al ansamblului de teatru de spectacol Panim din Tel Aviv și face voluntariat în spitale unde joacă rolul de Clovn.

Liron Levin (Israel) – improvizatoare experimentată, clovn, interpretă, actriță și profesoară de improvizație din Tel-Aviv – a studiat, de asemenea, teatru fizic, artă de spectacol, măști, păpuși uriașe și multe altele. Liron este co-fondatoare și co-directoare artistică al duo-ului de impro-clovni „ImPresent”, cu care performează în Israel și în festivaluri internaționale din străinătate, și face parte dintr-un ansamblu de teatru din Tel-Aviv.

Andrea Lagrange Laviola (Italia) – improvizator, actor și cântăreț din Roma, Italia, s-a dedicat mai mult de un deceniu teatrului. A absolvit Ingineria Spațială și Astronautică și se bucură de modul în care aceasta se îmbină cu cariera sa din domeniul artelor. Este membru al Companiei italiene de improvizație i Bugiardini, cunoscută pentru numeroase producții precum B.L.U.E. – Musical complet improvizat și premiat la festivaluri internaționale de prestigiu.

Cene Hale (SUA, OLANDA) – actriță, scriitoare și prezentatoare, s-a născut în Texas, apoi s-a  stabilit în Amsterdam. Are o vastă experiență de scris spectacole și cântece amuzante, e fondatoarea The Assembly Amsterdam și  a jucat în peste 1000 de spectacole, precum și în reclame sau scurtmetraje. A susținut ateliere de public speaking pentru peste 60 de companii importante din Europa și SUA.

Prețul unui abonament pentru toate spectacolele de la TNB (17 – 19 septembrie) este de 150 lei. https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-festival

Prețul unui bilet/ spectacol este de 40 lei, iar biletul pentru vizionarea online costă 20 de lei.

Prețul unui abonamente de o zi (pentru 17, 18 sau 19 septembrie) este de 60 de lei.

Abonament 17.09 https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-vineri-17-09

Abonament 18.09 https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-sambata-18-09

Abonament 19.09 https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-duminica-19-09

Accesul la eveniment se realizează  în conformitate cu măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus  SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Festivalul Național de Improvizație a fost înființat în 2013 de Monica Anastase și este un proiect realizat de Asociația Tam-Tam. Evenimentul își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Festival susținut de: ALS BETON și Banca Transilvania

Parteneri: Recul, Improteca, Artist Cafe, Kfea

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Zile și Nopți, CoverStories, Urban.ro, IQads, Smark, Spotmedia, Metropotam, Cooperativa Urbană, Munteanu

Social Media: FACEBOOK | INSTAGRAM

Info eveniment: https://www.facebook.com/events/4311243152301666

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top