Now Reading
Mai sportiv, mai destept

Mai sportiv, mai destept

Revista Psychologies

Daca elevii fac mai mult sport nu doar ca vor preveni obezitatea, insa si notele vor creste semnificativ. Aceste concluzii au fost trase de catre dr. William J. McCarthy si colegii sai de la Universitatea din California, Los Angeles.

Asadar, daca parintii si profesorii vor ca cei mici (si mai mari) sa aiba note bune, „este necesar sa fie antrenati fizic si sa aiba corpul dezvoltat sanatos“, spune McCarthy. Dintre copiii studiati de cercetatorul american (aproximativ 800, intre 2002 si 2003), 32 la suta erau cu greutatea peste medie, si 28 la suta erau obezi, se scrie in Journal of Pediatrics.

Savantii au estimat gradul de fitness al elevilor punandu-i sa alerge un kilometru. Cei care s-au situat peste media performantei sportive aferente varstei si sexului lor aveau si note mai bune in catalog. Prin comparatie, cei care isi petreceau timpul liber pe canapea, erau si codasii clasei.

Daca viitoarele cercetari vor confirma legatura dintre sportivitatea scazuta a elevilor si performantele lor scolare mai slabute, „scoala va trebui sa reconsidere lipsa de interes pentru educatie fizica, tocmai pentru a potenta activitatea academica“, spun savantii citati.
Reuters Health

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top