Now Reading
Mirosuri si confuzia simturilor

Mirosuri si confuzia simturilor

Revista Psychologies

Mirosul joaca un rol foarte important in viata fiecaruia. Dincolo de alegerile rationale pe care le facem in functie de un miros (parfumul preferat, pofta de mancare) exista si o serie de raspunsuri pe care le dam in mod inconstient. Iata cateva informatii interesante despre mirosuri:

Fiecare dintre noi are un miros propriu, unic, si pe baza lui ne identificam rudele, strainii, ne alegem partenerii de cuplu.

Mirosul corpului functioneaza ca o harta genetica, cei cu miros similar cu al nostru cel mai probabil fac parte din familie si ne vor binele, ne ofera suport social, iar persoanele cu mirosuri necunoscute ne determina sa fim circumspecti.

Mirosul trupului semnaleaza inconstient sexul, varsta, sanatatea, fertilitatea si starea emotionala – atunci cand suntem tematori, corpul nostru emana un miros pe care cei din jur il percep si la care reactioneaza ca atare.

Mai mult, mirosul ne coordoneaza interactiunile sociale! In cadrul unui experiment, s-a demonstrat ca barbatii expusi mirosului lacrimilor considera neatragatoare chiar si cele mai frumoase femei.

In schimb, aroma de citrice sau grepfrut ii face pe barbati sa vada femeile cu circa cinci ani mai tinere.

Mai mult, parfumul floral si condimentat ii determina sa le perceapa pe doamne ca fiind cu circa doua kilograme mai slabe.

Oare dupa aceste dezvaluiri parfumurile cu note citrice vor avea o vanzare uriasa?

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top