Now Reading
(P) Soluția optimă pentru oase și articulații sănătoase

(P) Soluția optimă pentru oase și articulații sănătoase

Avatar photo

Faptul că înaintăm în vârstă, intrăm la menopauză, avem ceva kilograme în plus sau practicăm activități fizice intense, ne afectează sănătatea articulațiilor și oaselor. Din fericire, ne putem ajuta organismul să se repare sau chiar să prevenim din timp eventualele probleme ale aparatului locomotor.

 

Oasele, ligamentele, articulațiile și mușchii sunt solicitate zi de zi. Iar dacă vrem să ne păstrăm mobilitatea, calitatea vieții, indiferent de vârstă, să facem fără restricție lucrurile care ne plac, este esențial să avem grijă de sănătatea aparatului locomotor.

Cine spune că nu mai putem alerga în parc sau merge pe munte la 60 de ani?! Desigur, există o varietate de factori care ne mențin optim aparatul locomotor, iar alimentația sănătoasă și mișcarea au un rol major. Așadar, analizează-ți stilul de viață și fă ajustările necesare.

Dacă uneori putem lua măsuri, inclusiv să mai dăm jos câteva kilograme, sunt situații pe care nu le putem evita și care, în timp, ne afectează sănătatea articulațiilor și oaselor.

Precum menopauza, procesul firesc al îmbătrânirii; poate munca pe care o avem e solicitantă fizic; sau ne place să facem mult sport și de ce să renunțăm la asta?!

Desigur, ne putem confrunta cu boli: poate poliartrită reumatoidă, osteoartrită,  leziuni la nivelul cartilajelor, leziuni la genunchi, care dor, mobilitate redusă etc.

Practic, ce se întâmplă? Articulațiile sunt acoperite de un strat protector de cartilaj, care, împreună cu lichidul sinovial, oferă rezistență forțelor uriașe dintre oase, asigurând alunecarea fără frecare a suprafețelor articulare.

Însă dacă articulația nu este hrănită suficient cu substanțe nutritive, cartilajul se deshidratează și devine rugos. Suprafața netedă a cartilajului devine poroasă, capătă fisuri, ceea ce poate duce la degradarea cartilajului, mai ales la solicitări fizice intense.

Articulațiile se regenerează foarte greu, dar glucozamina produsă de organismul uman are rol esențial în menținerea integrității cartilajului tuturor articulațiilor.

Când procesul de sinteză a glucozaminei nu funcționează corect, cartilajul începe să degenereze și apar diversele afecțiuni ale articulațiilor.

De asemenea, colagenul este proteina cea mai importantă cantitativ din organism. Ea se află în majoritatea țesuturilor conjunctive și de sprijin și determină proprietățile acestora, este un constituent al oaselor, cartilajelor și ligamentelor.

Fibra de colagen are o rezistență incredibilă la tracțiune! Știai că pentru ruperea unei fibre de colagen cu un diametru de 1 mm, este necesară o sarcină de 10-40 kg? Deci colagenul este vital pentru sănătatea suprafețelor articulare.

În plus, pe lângă beneficiile aduse sistemului articular, colagenul contribuie la frumusețea pielii, în compoziția căreia este prezent în proporție de 70%.

Colagenul conferă pielii fermitate și ajută la combaterea efectelor expunerii îndelungate la soare, fumatului, sedentarismului, consumului insuficient de apă sau exagerat de zahăr.

În aceste condiții, ce putem face? Să-i oferim organismului un adjuvant, un plus de glucozamină și colagen!

Doppelherz® aktiv Glucozamina 1200 + Vitamina C+D+E+K conține, într-un singur comprimat, 1200 mg de clorhidrat de glucozamină, 80 mg de Vitamina C, 20 μg de Vitamina D3, 40 μg Vitamina K, 3 mg Vitamina E. De ce și aceste vitamine? Întrucât vitamina C contribuie la formarea colagenului pentru funcționarea normală a sistemului osos și a ligamentelor, iar vitaminele K și D ajută la menținerea sănătății sistemului osos.

Doppelherz® system Kollagen 11.000 plus are cea mai mare doză de hidrolizat de colagen sub formă de soluție orală, în flacoane unidoză. Un flacon unidoză cu 25 ml soluție orală conține: 11g hidrolizat de colagen de origine bovină, 100 mg sulfat de condroitină de origine bovină, 60 mg vitamina C, 16,5 µg Seleniu, 300 µg Cupru, 5 µg vitamina D. Sulfatul de condroitină, ce aparține grupei glucozaminglicanilor, are un rol important în funcționarea și sănătatea articulațiilor; Vitamina C și oligoelementele seleniu și cupru contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ; cuprul menține sănătatea țesuturilor conjunctive; vitamina D contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și a funcției normale a sistemului muscular.

Ambele produse sunt disponibile în farmacii și on-line, la prețuri cuprinse între 30-35 lei pentru Doppelherz® aktiv Glucozamina 1200 + Vitamina C+D+E+K și între 60-80 lei pentru Doppelherz® system Kollagen 11.000 plus, 10 flacoane.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top