Now Reading
Petit Matei, mezinul familiei Domeniile Prince Matei

Petit Matei, mezinul familiei Domeniile Prince Matei

Revista Psychologies
petit-matei-mezinul-familiei-domeniile-prince-matei

Frate mai mic al iconicului prinţ cu acelaşi nume, Petit Matei este produsul terroir-ului excepțional din dealurile Zorilor și Tegăneanu. Seducător încă din primii ani, este un vin suplu și rotund, cu fructe proaspete, intense și suculente, fiind perfect chiar imediat după deschidere pentru bucuria unei experiențe aparte.

Urmând modelul cramelor din Bordeaux, Petit Matei este al doilea vin produs de crama Domeniile Prince Matei, după Prince Matei. Prima selecție de struguri Merlot obținută pe dealurile Zorilor şi Tegăneanu intră în compoziția Prince Matei, iar a doua selecție se duce la Petit Matei, cu un stil de vinificație diferit, rezultând un vin elegant şi totodată prietenos.

Petit Matei are medalia de aur şi 93 de puncte la „Premiile de Excelenta Vinul.ro” din acest an, dar şi o medalie de aur la Concursul IWCB din 2020.

Olfactiv, Petit Matei aduce un amalgam de arome de fructe roşii şi negre, cu tuşe de ciocolatâ, ierburi şi condimente, dar şi cu atingerea de hidrocarbură, atât de necesarâ unui Merlot care se respectă. Corpul mediu, taninurile sesizabile şi aciditatea vie, îl fac un partener ideal pentru preparatele din carne roşie puțin mai grasâ (porc, rață), sau pentru miel la cuptor.

Eticheta. Anul acesta, Petit Matei a primit haine noi, inspirate de hainele brodate şi ornate ale cadeților, căci avem un prinț şi un cadet.  Elementele care au inspirat designul etichetei au fost broderiile cu fire de aur de la hainele de cadet, precum şi stejarul, un element important în realizarea unui vin roşu premium.

Domeniile Prince Matei înseamnă un terroir unic ce se întinde pe 70 de hectare de pământ  care cere respect, măiestrie și migală pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potenţial de învechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare ediţie a vinului Prince Matei din 1998 încoace.

Domeniile Prince Matei sunt deținute de holding-ul Vintruvian Estates din 2019. Grupul care are în proprietate și Viticola Sarica Niculițel în Dobrogea, a investit în modernizarea echipamentelor de vinificație, precum și în revitalizarea plantațiilor vechi din zona Zorești (județul Buzău) pentru a valorifica mai departe acest terroir excepțional din Dealu Mare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top