Now Reading
Primul forum bulgaro-roman dedicat turismului a avut loc la București

Primul forum bulgaro-roman dedicat turismului a avut loc la București

Bulgarian-Romanian Travel Forum – prima întâlnire de acest gen dedicată turismului – a avut loc, zilele trecute, în Capitală, în prezența unor înalți oficiali din cele două țări.

 

Lucrările forumului au fost deschise de ministrul adjunct al Turismului din Bulgaria, Irena Georgieva, alături de Cristina Tărteaţă, secretar de stat în ministerul român al Turismului.

La eveniment s-au aflat Excelenţa Sa Todor Churov, Ambasadorul Bulgariei în România, Consulul onorific al Bulgariei la Ploieşti, Rosen Rusev şi ataşatul economic al Ambasadei Bulgariei la Bucureşti, Ivaylo Marinov.

Evenimentul a avut loc la Le Château – Castelul din Inima Orașului și a reunit peste 100 de touroperatori, agenţii de turism, hotelieri, jurnalişti şi bloggeri din Bulgaria şi din România, precum şi municipalităţile Varna, Ruse, Shumen, Bansko şi Parvomay.

La finalul discuțiilor, părțile române și bulgare au stabilit că ambele ţări se pot promova în comun pentru pieţe turistice importante, precum China, Japonia, SUA sau Canada, cu ajutorul unor pachete turistice mixte, astfel încât experiența turiștilor să fie una completă, pe ambele maluri ale Dunării.

De asemenea, România îi poate atrage pe turiștii bulgari cu Delta Dunării, Bucureşti sau cu circuitele din Transilvania.

Pe de altă parte, bulgarii susțin că își doresc să îi convingă pe români şi cu circuite culturale sau city break-uri, nu doar cu pachetele de servicii destinate concediilor din perioada estivală, care sunt dominante în acest moment.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top