Now Reading
Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta

Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta

Revista Psychologies

IRSCA Gifted Education

Ai sansa de a schimba destinele educatiei! Au inceput inscrierile la Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta 2009! IRSCA Gifted Education lanseaza inscrierile pentru Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta, editia a II-a, Gura Humorului- 30 ianuarie-8 februarie 2009, un eveniment unic la nivel national si european in domeniul gifted education, adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din toata tara.

Vei avea ocazia sa intri in dialog cu peste 15 traineri nationali si internationali acoperind o paleta extrem de atractiva de cursuri, workshop-uri si module, de la gifted education, leadership, mentoring si invatare si memorare rapida la invatare cross-curriculara si inter-disciplinara, creativitate, gandire laterala, comunicare non-violenta, educatie prin experienta, educatie prin arta si prin joc, jocuri educationale inteligente.

Cursurile au fost selectate in mod special avand in vedere tema Scolii de Iarna, si anume, Anul 2009 – Anul European al Creativitatii si al Inovatiei. Vream sa te punem pe ganduri. Vrem sa iti oferim sansa sa te implici in noul tip de educatie care se prefigureaza in noua era pe care o va parcurge omenirea. Tu esti primul cel mai aproape de ei, de elevi si de studenti. Tu esti Profesorul, Invatatorul si Directorul de Scoala cu litere mari. Pe tine te asteptam la cea mai minunata Scoala de Iarna, unde poti sa razi, sa te bucuri, sa te pui in valoare, sa traiesti cu toate emotiile, intelectul si pasiunea care ard in tine. Noi te asteptam.

Mai jos ai motivele serioase de gandit (pentru ceea ce ne asteapta in viitorul umanitatii) si toate detaliile (pentru ca scoala noastra te invita sa actionezi repede si procesul de selectie este foarte competitiv). Vrem sa vii, cu tine scoala romaneasca capata un nou sens. Detalii despre conditii de participare, selectie, parteneri, se gasesc la: www.supradotati.ro/scoala.

Traim intr-o lume care trece printr-o noua paradigma de dezvoltare. O lume globala, unde umanitatea va cunoaste o imbogatire a nivelului informatiei si a accesului la noi mijloace de comunicare fara precedent in istorie. Educatia trebuie sa faca saltul in viitor pentru ca astazi pregatim copiii pentru un viitor. Care viitor? Pregatim copii pentru slujbe care astazi nu exista. Care vor utiliza tehnologii care astazi nu exista. Pentru a rezolva probleme pe care astazi nici nu le stim ca fiind probleme inca.

 • O noua clasa sociala a carei munca va fi in principal axata pe produsele creativitatii umane va avea o crestere uriasa. Vor conta: creativitatea, social networking-ul sau relatiile inter-umane, colaborarea, creativitatea, inovatia, capacitatea de rezolvare a problemelor, detectarea de paternuri, de sintetizare, valoarea adaugata („The Fight of the Creative Class”, autor Richard Florida).
   
 • Elevul de astazi va avea in viitor 10-14 slujbe pana la varsta de 38 de ani (US Department of Labor).
   
 • In 2010 primele 10 slujbe care vor fi topul celor mai cautate, nici nu vor fi existat in 2004 (potrivit Secretarului de stat in Educatie Richard Riley)!

Asadar, cum credeti ca trebuie sa pregatim copiii pentru secolul XXI? De ce fel de abilitati au nevoie copiii pentru a face fata si a se acomoda noilor slujbe? Ce fel de pregatire trebuie sa aiba profesorii? Ce prioritati trebuie sa aiba scolile in relatie cu piata muncii?

Karl Fisch si Scott McLeod sunt doi profesori americani care ne-au oferit in „Shift happens” – o serie inegalabila de citate despre schimbarea globala exponentiala pe care o traim deja. Pe care o poti gasi pe YouTube vizionata de peste 2 milioane de utilizatori. Este doar o expresie a faptului ca lumea se schimba. Noi doar i-am parafrazat.

Nu mai e nimic de adaugat. Doar Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta, Gura Humorului 30 ianuarie-8 februarie 2009. O scoala unica la nivel european, o continuare cu un succes de exceptie al precedentelor 3 scoli de vara si iarna, la care au participat peste 200 de cadre didactice din intreaga tara. Care au plecat cu lacrimi in ochi de bucurie si cu o traire care nu poate fi redata in cuvinte.

Partenerul principal si gazda Scolii de Iarna a Educatiei de Excelenta – editia a doua: Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

 • „Indiferent ce le prezentam noi astazi la scoala, copiii vor merge acasa si vor invata orice le este si le va fi necesar sa supravietuiasca si sa fie prosperi in viitor intr-o economie globala interconectata” (Clarence Fisher).
   
 • Atitudinea de astazi a copiilor este: „Implica-ma in ceva care sa ma absoarba sau ma vei scoate din sarite”(Prensky).
   
 • „Trebuie sa ne schimbam mai rapid – Nimeni nu poate sari o groapa de 20 de metri din 10 sarituri de 2 metri” (Miguel Guhlin).

Despre Noi:
IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; Asia-Pacific Federation of the WCGTC si respectiv ECHA – European Council for High Ability – cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei de excelenta. Citeste scrisorile internationale de recomandare pentru Programul national Gifted Education: www.supradotati.ro/scrisori_sprijin.php

Mai multe informatii privind Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta si posibilitatile de implicare, aflati accesand: www.supradotati.ro, sau sciind la e-mail: [email protected].

Monica Gheorghiu
Director Marketing si Dezvoltare IRSCA
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top