Now Reading
Slow living – sau arta de a savura viata

Slow living – sau arta de a savura viata

Revista Psychologies

Mancarea, moda, modul de obtinere a informatiilor, tehnologia totul se schimba de la o zi la alta. Pentru a putea tine pasul cu schimbarile suntem nevoiti sa cedam presiunilor societatii de a trai viata intr-un stil cat mai alert.

 

Dar oricate schimbari ar avea loc in fiecare moment al zilei, nevoile fundamentale nu se schimba. Nevoia de recunoastere a valorilor, nevoia de afectiune, de relaxare, de a relationa cu cei din jur, toate acestea raman la fel, indiferent de rapiditatea cu care se desfasoara activitatile zilnice.

Termenele limita, programul supra incarcat, informatiile dintr-un spectru larg de domenii care ne asalteaza la serviciu, pe drum si acasa, traficul aglomerat si telefoanele care suna in mod constant au un impact negativ asupra starii emotionale, fizice dar si spirituale.

Toate acestea nu fac decat sa scada numarul momentelor de placere si sa creeze sentimente de vinovatie si anxietatea chiar si in perioadele cand avem la dispozitie cateva ore libere. O viata cu un nivel ridicat de activitate duce la scaderea atat a productivitatii cat si a creativitatii.

Tocmai de aceea a aparut curentul Slow living, miscare globala care redefineste calitatea, autenticitatea si modul de a savura viata ajungand sa cunoastem micile placeri ale ei.

Slow living inseama sa ne concentram pe ceea ce este cu adevarat important: relatiile cu familia, activitatile de recreere, tratamentele care aduc relaxarea, imbratisand de asemenea si miscarea eco.

Acest curent ne incurajeaza sa ne bucuram de viata alaturi de familie, sa apreciem ceea ce este de multe ori neglijat: o plimbare in parc, masa cu familia, o carte citita sau orice alte momente care aduc relaxarea si ne determina sa privim viata cu intelegere si liniste.

In Romania miscarea Slow living este la inceput, dar capata proportii semnificative. Tot mai multi oameni renunta la fast food in favoarea mancarii gatite, desfasoara activitati de recreere si incearca sa gaseasca noi metode de a aprecia viata.

Tocmai de aceea proclamam anul 2013, anul in care ne vom ingriji mai mult. Asa ca iti oferim 2013 de motive pentru a avea grija de tine cu adevarat. Pentru ca iti pasa de cei din jurul tau, pentru ca esti speciala, pentru ca stii sa te bucuri de lucrurile cu adevarat importante, pentru ca pui pasiune in tot ceea ce faci, pentru ca stii sa te inconjori de frumos si pentru alte motive la fel de importante, iti recomandam Beautyferia, primul centru de infrumusetare atat fizica, dar si spirituala, din Bucuresti.

Asa ca daca vrei sa te redescoperi si sa inveti cum sa ai grija cu adevarat de tine, te invitam in locul unde lucrurile frumoase se desfasoara incet pentru ca tu sa ai timp sa te bucuri cu adevarat de ele.

P.S. Viziteaza www.beautyferia.ro ca sa afli restul motivelor pentru care in 2013 trebuie sa ai grija de tine. Cu adevarat.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top