Now Reading
Start pentru Şcolile de Vară

Start pentru Şcolile de Vară

Revista Psychologies
start-pentru-şcolile-de-vară

Irina Neacşu, designer și artist botanic, membru al „American Society of Botanical Artists”, anunţă deschiderea înscrierilor pentru Şcolile de Vară, ce vor avea loc în lunile iulie şi august 2021, la Braşov.

Cele 6 Şcoli de Vară se desfaşoară sub egida Cembra Art şi încurajează cunoașterea creativă bazată pe sustenabilitate, precum și exprimarea artistică contemporană inspirată de natură și patrimoniu.

Echipa Cembra Art este formată din profesioniști din diverse domenii, iar programul include cursuri de scurtă durată, cursuri acreditate și cursuri online. Se realizează astfel tranziţia între cursurile susţinute exclusiv de Irina Neacşu către cursuri mai complexe, predate şi de alţi lectori.

Scoli Vara_IrinaNeacsu_CembraArt

Iată care sunt cele 6 Şcoli de Vară:

  • Design Interior, 12-16 iulie – Împreună cu un designer profesionist, cu un portofoliu impresionant, veți afla noutăți despre stiluri, ergonomie, dar veți și demola – ca într-un șantier – clișee și tipare vechi.
  • Design Textil: Alchimia plantelor & introducere în vopsirea botanică, 19-23 iulie – Vopsirea botanică a textilelor cu plante vă poartă în universul pigmenților organici și a fibrelor naturale, într-o călătorie de descoperire a plantelor locale și a secretelor unora dintre cele mai longevive tradiții.
  • Şcoala de Vară de Design de Grădini, 26-30 iulie – Explorarea universului designului de grădini, și parcurgerea, pas cu pas, a etapelor unui proiect de grădină.
  • Şcoala de Vară de Design Floral şi Pictură de Flori, 2-6 august – Focus pe materialul brut găsit local, cu timpul necesar pentru a o plimbare pe deal, pentru a observa și înțelege plantele din jurul nostru, dar şi cum să le utilizăm în mod responsabil și sustenabil, pentru a crea decoruri florale.
  • Şcoala de Vară de Arta Hârtiei, 9-13 august – Săptămână dedicată hârtiei și utilizării ei sustenabile, în scopul creării de obiecte autentice, unicat, cu totul speciale.
  • Şcoala de Vară de Artă Botanică – Flora & Form, 16-20 august – O săptămână de artă botanică, un exercițiu de observație, desen, experiment și de învățare, de descoperire și de creativitate. Pornind de la subiecte botanice, învățăm să descifrăm nu numai forma, cât și povestea acestora, poezia, geometria și magia naturii.

Grupele sunt de maxim 10 persoane (vârsta minimă 14 ani), iar cursurile se desfăşoară în Brasov, în Atelier Irina Neacşu.

Mai multe detalii, precum şi programul complet, se găsesc online pe pagina Cembra Art School.

Cembra Art este un proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 „Dezvoltarea continuă şi sustinuţă a antreprenoriatului social în regiunea Centru – SMART SOCIAL BUSINESS”. Toate activitățile Cembra sunt proiecte cu o componentă socială, care vizează integrarea și educarea persoanelor talentate, provenite din grupuri vulnerabile, în scopul mentoratului, dezvoltării potențialului și calificării în domenii creative.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top