Now Reading
Videocapsula endoscopica

Videocapsula endoscopica

Revista Psychologies

Videocapsula endoscopica
Reteaua de clinici si laboratoare private Med-As, unul dintre principalii jucatori din piata romaneasca de servicii medicale, introduce cea mai inovativa metoda de investigare, noninvaziva, a tubului digestiv: capsula endoscopica.

Videocapsula, de marimea unei pastile obisnuite de antibiotic, inlocuieste cu succes procedura neplacuta si dureroasa a endoscopiei digestive clasice.

„Ne-am gandit in primul rand la confortul pe care si-l doreste fiecare pacient atunci cand trebuie sa efectueze acest tip de investigatii, la avantajele majore pe care le aduce videocapsula, si nu in ultimul rand, la nevoia pacientului de a beneficia de cele mai bune servicii medicale, atat din punct de vedere calitativ, cat si tehnologic. Suntem singura clinica privata din Bucuresti care ofera in acest moment accesul la aceasta procedura medicala si acesta este doar inceputul unor viitoare proiecte de anvergura ale clinicii Med-As„, a declarat dr. Simona Ateia, director general Med-As.

Avantajele aduse de utilizarea videocapsulei in endoscopia digestiva inclusiv a colonului sunt multiple, in comparatie cu metodele clasice, atat din punct de vedere medical, cat mai ales pentru confortul pacientului: permite investigarea unei portiuni din tubul digestiv care este inaccesibila metodelor clasice (intestinul subtire) si este o procedura usor de acceptat fiindca nu presupune disconfortul examinarilor invazive colonoscopice.

Un alt atu incontestabil al procedurii este faptul ca nu este necesara anestezierea pacientului, avand in vedere intoleranta sau o potentiala contraindicatie la anestezie.

Calitatea si rezolutia imaginilor, posibilitatea de a vizualiza detalii despre desenul vascular si de a oferi date topografice asupra dimensiunii leziunilor reprezinta avantaje suplimentare ale acestei investigatii medicale.

Pentru a valida necesitatea acestui tip de investigatie, un consult medical de specialitate este obligatoriu inainte de inceperea procedurii endoscopice.

Dupa o pregatire minima a pacientului, pasii procedurii sunt facili: pacientul inghite videocapsula, i se ataseaza un sistem de inregistrare (receptor de marimea unui walk-man) pe care il va purta asupra sa in timpul activitatilor zilnice normale, si revine la cabinetul medical dupa un interval de 8-12 ore, timp in care receptorul capteaza imagini din tranzitul intestinal al pacientului.

Eliminarea capsulei se produce in 24-48 de ore de la ingerare.

Investigatia pusa la dispozitie de clinica Med-As reprezinta o metoda facila, nedureroasa, cu pregatiri minime si fara riscuri, pentru toti pacientii care au din partea medicului o recomandare de a urma aceasta procedura.

Foto: Med-As

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top