Now Reading
Masaje pentru slabire

Masaje pentru slabire

Revista Psychologies

Unele femei cumpara produse de slabit, mai ales inainte de sezonul estival. Acest ritual de primavara poate deveni un pretext destul de bun pentru a ne rasfata corpul.

Totusi, crema anticelulitica, uleiul de masaj, crema, balsamul sau uleiul de corp intra, de regula, in categoria produselor carora multe dintre noi le suntem fidele si pe care le cumparam tot timpul anului.

Bine aplicate, nu numai ca sunt foarte eficiente (orice masaj faciliteaza patrunderea elementelor active in organism si stimuleaza schimburile celulare), dar pot avea si multe implicatii pozitive.

Acest act anodin se transforma in intalniri senzuale cu propriul corp si permite instaurarea unei noi forme de buna dispozitie in legatura cu silueta.

Oricare ar fi asteptarile (pierderea catorva centimetri, intinderea pielii, tonifierea muschilor…) , rezultatul este mereu pozitiv, intrucat „lucrarea“ tesuturilor permite in acelasi timp mobilizarea grasimilor de la suprafata, precum si reconectarea cu esenta feminitatii.

A trata cu mare grija fiecare centimetru de piele este foarte important, cu atat mai mult cu cat starea de bine este contagioasa.

Masajele ne permit sa ne acceptam mai usor si sa dezvoltam o oarecare indulgenta fata de noi insine.
Cu cat rotunjimile sunt mai dezmierdate, cu atat ele se afirma mai putin.

Este vorba de a simti din nou placerea grijii fata de sine. Atingerea raspandeste o mare pace interioara, la care se adauga si crearea pielii frumoase si a contururilor mai netede.

Este stiut: cumpararea unui produs pentru slabit ori a unui adjuvant pentru slabirea prin masaj participa la o constientizare generala, ce include alimentatia si exercitiile fizice… Pe principiul unui mic sprijin invizibil, el ne ajuta sa ne repunem pe axa corecta si sa ne motivam.

Redescoperirea propriului corp

Inainte de a incepe masajul, este bine sa ne frecam palmele una de cealalta si sa lasam caldura mainilor sa ne invadeze. In picioare (pentru ca tesuturile sa fie relaxate), in baie, atinge cu varful degetelor contururile corpului – forma picioarelor, soldurile, rotunjimile feselor, la fel ca un sculptor.

Cu ochii inchisi, uita cu totul de oglinda. Mainile se vor aseza de la sine, ca intr-un dans elegant. Odata stabilita aceasta recunoastere a „terenului“, foloseste produsul ales.

Uleios si bine mirositor, trebuie sa placa si sa se preteze masajului. Balsamurile, cremele sau serurile se aplica direct pe pielea uscata. Uleiurile se pot folosi si pe pielea umeda, la iesirea de sub dus: apa, care inca persista sub forma de mici picaturi la suprafata epidermei, le va ajuta sa intre mai bine in piele.

 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top