Now Reading
Poate un parfum să exprime mai mult decât o mie de cuvinte?

Poate un parfum să exprime mai mult decât o mie de cuvinte?

Revista Psychologies
poate-un-parfum-să-exprime-mai-mult-decât-o-mie-de-cuvinte

Aromele parfumurilor dețin puterea unică de a ne transporta instantaneu în momente de intimitate, bucurie sau chiar extaz. De-a lungul timpului, parfumurile noastre au adăpostit ceva mult mai mult decât notele care descriu conținutul acestora; ele au devenit capsule ale timpului care pot trezi emoții adânci în conștiința noastră.

Deși fiecare dintre cele cinci simțuri ale noastre contribuie la rememorarea și reconstrucția amintirilor, simțul mirosului este cel mai semnificativ. Un studiu realizat de dr. Silvia Álava, intitulat „Mirosuri și emoții”, a constatat că oamenii își amintesc 35% din ceea ce miros și doar 5% din ceea ce văd – iar majoritatea participanților a observat cum anumite mirosuri le-au reactivat amintiri pozitive.

Aceste prime impresii bazate pe diferite arome ar putea ajuta la asigurarea unui loc de muncă sau la găsirea unui partener de viață, dar ele influențează, de asemenea, și cât de probabil este să fii sprijinit la nevoie. A ne înconjura de miresme plăcute, cum ar fi aromele fructate, notele florale sau cele orientale, poate determina oamenii să acționeze într-un mod prosocial. Acest efect a fost observat atât în centrele comerciale aglomerate, cât și la trecerile de pietoni (Baron, 1997; Guéguen, 2001), un miros subtil plăcut declanșând amintiri sau sentimente pozitive, fapt ce a ajutat la îmbunătățirea stării de spirit.

„Nu există eleganță fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim și de neuitat. Îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce ai plecat.” Coco Chanel

Ceea ce este la fel de important – și poate mai relevant pentru viața de zi cu zi – este modul în care putem folosi parfumul pentru a ne ajuta pe noi înșine. După cum ne învață practica mindfulness, armonizarea cu simțurile noastre poate fi incredibil de fundamentată și, în cele din urmă, ne poate îmbunătăți starea mentală. Poate fi o provocare să te detașezi de gândurile din trecut sau viitor, dar a fi înconjurat de priveliști, sunete, gusturi, atingeri sau mirosuri plăcute poate face o diferență semnificativă atunci când încerci să creezi un moment de pace și relaxare.

Un studiu realizat de Field și colegii săi a arătat că, după ce au mirosit un produs cosmetic infuzat cu lavandă, adulții au devenit mai relaxați, au avut o dispoziție îmbunătățită și au finalizat calculele matematice mai repede decât înainte. Prin urmare, parfumurile specifice pot fi deosebit de utile pentru a calma atât mintea, cât și corpul, îmbunătățind concentrarea asupra momentului prezent. Astfel că, ceva la fel de simplu precum folosirea unui balsam de rufe cu parfum floral poate ajuta la ameliorarea stării de anxietate sau agitație.

Cashmere Aroma vă întâmpină cu 15 esențe unice și intense, menite să oglindească personalități, caractere, stări de spirit sau chiar dorințe. Aromele special create pentru piesele vestimentare vă vor acompania fiecare pas cu un val de rafinament, iar cu ajutorul mixului de note olfactive spectaculoase, fiecare parfum de rufe capătă un miros unic și inconfundabil.

„Ne-am imaginat fiecare aromă drept un obiect vestimentar și-am început să ne jucăm și să creionăm evocarea acestuia. Care-i povestea pe care ar putea s-o spună? Care-i bucuria pe care ar putea să o aducă? Care-i răsfățul simplu pe care îl propune?”, povestește Cristina Codiță, creatoarea brandului Cashmere Aroma.

Gama de parfumuri de rufe Cashmere Aroma este diversificată și este fabricată 100% în România. Cei mai buni parfumieri din România și-au adunat puterile, creativitatea și simțurile pentru a crea parfumuri de rufe cu o concentrație ridicată, menite să persiste un timp îndelungat. Fiecare parfum de rufe Cashmere Aroma se poate încadra într-un spectru olfactiv floral, fresh sau oriental, în funcție de preferințe și de ținute, fiind însoțit de certificatul internațional IFRA – International Fragrance Association – care atestă calitatea premium și faptul că este un produs sigur care nu va afecta țesătura sau purtătorul.

Având în vedere acest lucru, este clar că parfumul poartă un scop mult mai înalt. Parfumurile pe care alegem să le purtăm pot împărtăși ceva despre cine suntem sau pot schimba modul în care  simțim. Lasă-te sedusă de parfumurile pentru țesături cu aromă unică și intensă oferite de Cashmere Aroma. Prin profesionalism și dăruire, acestea conferă mirosul deosebit al țesăturilor care te acompaniază zi de zi.

Selectează-ți aroma preferată pe www.cashmerearoma.ro!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top