Now Reading
Risotto cu hribi și gorgonzola

Risotto cu hribi și gorgonzola

Revista Psychologies
risotto-cu-hribi-și-gorgonzola

Rețetele prezentate fac parte din „repertoriul” de preparate culinare de la Castelul Bethlen-Haller. Chef Daniela Drăguț a ales preparate inspirate de toamnă și de ingredientele care se găsesc în această perioadă în grădina de legume și plante aromatice a Castelului. Mâncăruri savuroase, pline de Vin și Gust, care pun în valoare legumele și fructele de sezon, de care ne putem bucura la o cină alături de cei dragi acasă sau la un prânz la Castel, într-o zi însorită de toamnă. Creativitatea chefului Daniela Drăguț este completată de alegerile inspirate ale somelierului Constantin Drăgan. Vinurile Jidvei vin să acompanieze și să potențeze aceste preparate, să încânte cu aromele și notele specifice, să aducă un strop de voie bună.

PENTRU 2 PORȚII

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

  • orez arborio
  • 300g unt
  • 300g ceapă echalot
  • 300g hribi
  • 200ml vin alb
  • 300g gorgonzola
  • 150g parmezan
  • 300g smântână de gătit

Preparare

1. Punem doi litri de apă la fiert cu sare pentru risotto‑ul nostru. Într‑o tigaie topim untul și adăugăm ceapa pe care o călim și stingem cu puţină apă.

2. Adăugăm orezul și hribii pe care îi călim un minut, după care stingem cu vin, din belșug. I mediat ce s‑a evaporat vinul începem să adăugăm câte un polonic de apă sau supă și amestecăm constant.

3. După 18 minute orezul nostru e aproape gata, adăugăm gorgonzola, smântâna de gătit și parmezanul. La servire ornăm cu parmezan, piper verde și ulei de trufe.

Recomandarea somelierului Constantin Drăgan – Jidvei, Owner’s Choice Ana Chardonnay 2020, sec

Ana Chardonnay te întâmpină cu o textură onctuosă, generoasă și te poartă discret printre flori de iasomie și grădini de mere verzi. Datorită armoniei subtile a aromelor sale, cu un accent gingaș de crustă de pâine proaspăt scoasă din cuptor, Ana Chardonnay este un vin plin graţie și prospeţime.

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top