Now Reading
4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

Revista Psychologies

Astăzi, 4 februarie, este Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului. Cu această ocazie, îi facem cunoscuți pe câțiva dintre cei care luptă pentru viața lor. De accea, venim cu rugămintea de a ne ajuta să le facem poveștile mai cunoscute.

iulianaIuliana Flori este o tânără mămică de doar 32 de ani, ce în urmă cu doar două luni de zile a aflat că suferă de cancer la sân cu metastaze pe axilă, șold și oase. Un cancer avansat, neoperabil, ce apasă pe măduvă și s-a întins metastazic până la șold. A fost diagnosticată la Clinica Affidea din Fundeni, în urma unui control amănunțit la coloană, de unde avea dureri groaznice. Vestea a căzut îngrozitor peste Iuliana, mămica de doar 32 de ani, iar ce avea să urmeze, era sfâșietor pentru o mamă atât de tânără, cu toată viața înainte. Tumora ei nu este operabilă iar riscul cel mai mare este că s-a ajuns pe măduvă, unde în orice clipă poate paraliza, astfel că medicii de la noi din țară nu au putut-o ajuta.. Dar Iuliana, susținută de familie, a căutat o clinică cu aparatura necesară pentru a-i oferi o șansă la vindecare.

Acum Iuliana Flori se află în Turcia la Spitalul Acibadem, unde urmează un tratament costisitor. Aici i se face radioterapie pe zona unde tumora este cel mai extinsă și care îi apasă pe coloana vertebrală. Dar chiar dacă o parte din tratament a fost achitat, tratamentul plătit este doar prima etapă din drumul lung al vindecării Iulianei. Peste câteva zile i se va efectua o biopsie de unde va afla cu exactitate pașii următori și ce costuri implică. Iuliana este orfană de mamă, mama ei a decedat tot de cancer, iar acasă o așteaptă o fetiță de doar 5 anișori… ce nu vrea să rămână fără mămica ei la o vârstă atât de fragedă.

Ajut-o pe Iuliana să urmeze tratamentul ce îi dă speranță la vindecare! Costurile se ridică la sume mult peste veniturile familiei iar fără ajutorul nostru, Iuliana nu are nici o șansă în fața bolii. Detalii aici.

ștefanaÎn primăvara anului 2020, viața Ștefanei Ciubotariu s-a schimbat dramatic. Dintr-un copilaș sănătos, cu poftă de joacă, Ștefana a devenit fetița căreia medicii nu îi mai dau șanse. Diagnosticul ei? Neuroblastom abdominal stadiul IV, o tumoră solidă, malignă, care se manifestă ca un nodul sau o excrescenţă în abdomen sau în jurul coloanei vertebrale.

Însă suferința lor nu se oprește aici. În urma tratamentului urmat atunci, la câteva săptămâni după aflarea diagnosticului, micuța a orbit. Încă nu se știe cu exactitate care a fost cauza acestei nenorociri, însă deocamdată nu s-a putut face nimic pentru a îi readuce vederea fetiței ce are acum 7 anișori. Cancerul i-a transformat viața într-un adevărat chin acestui copilaș nevinovat. La momentul actual, medicii nu îi mai dau șanse. Acum doar puneți-vă în locul mamei Ștefanei. Copilul dumneavoastră se confruntă cu o boală îngrozitoare, și-a pierdut vederea, iar acum vi se spune, indirect, că este predestinat unui sfârșit tragic. Cum ar putea un părinte să stea cu mâinile în sân și să nu facă tot ce îi stă în putință pentru a își salva copilul?

Speranța lor vine de la o clinică din Italia, Clinica Gemelli. Părinții au înaintat dosarul medical al micuției și sunt așteptați pentru noi investigații. Va fi dificil, însă micuța Ștefana este o adevărată luptătoare și știm că va putea trece peste orice obstacol. Detalii aici.

georgeÎn toamna anului trecut, din luna septembrie până în octombrie, George Marcu a urmat un tratament prin chimioterapie la Centrul Medical Neolife – Băneasa din București. A urmat 4 ședințe de tratament citostatic recomandat de medicii din Turcia. Având în vedere că situația sa nu se îmbunătățea, ci din contră, se înrăutățea de la o zi la alta, George a fost nevoit să facă tot posibilul pentru a ajunge în Turcia să se opereze.

Pe data de 15 decembrie a suferit o intervenție chirurgicală dificilă la colon și la ficat. Din păcate, nici la două săptămâni după operație a început să se confrunte cu complicații majore. A făcut septicemie – o afecțiune care apare în urma unei infecții din organism și care poate pune viața în pericol. Medicii au fost nevoiți să îl opereze din nou și i-au introdus un stent colonic (un tub expandabil flexibil, dar rezistent, care se introduce temporar sau definitiv într-o zonă îngustată a intestinului gros). În acest timp, imaginați-vă că George a slăbit nu mai puțin de 25 kg… boala i-a provocat o durere de neînchipuit, pe care noi, oricât ne-am strădui, nu o vom putea înțelege niciodată pe deplin.

Pe data de 15 ianuarie, după cele două operații, George s-a reîntors în țară. Din păcate, starea lui nu este nici măcar stabilă, ceea ce îl obligă să se întoarcă în Turcia cât mai curând. Alături de familia sa, George este la capătul puterilor… Rezervele financiare li s-au epuizat, iar acum pur și simplu, fără ajutorul nostru, George nu se va putea întoarce în Turcia. Detalii aici.

petreÎn vârstă de 48 de ani, Bălan Petre Bogdan, din Călăraşi, tată a doi copii, suferă de o formă foarte agresivă de cancer laringian. Problemele de sănătate pot să apară oricând, fără milă, fără preaviz. Totul a început în anul 2018, când a observat o formaţiune după ureche, pe care nu a luat-o în seamă. În septembrie 2019, a hotărât să se opereze la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde i-a fost extirpată o tumoră de jumătate de kilogram. La nici 20 de zile de la intervenţie, starea lui s-a agravat, tumoarea a recidivat. În noiembrie s-a internat din nou pentru o biopsie, în urma căreia medicii i-au pus un diagnostic dur: cancer laringian.

Pentru că nu a putut accepta vestea cumplită, Bogdan a hotărât să-și găsească sănătatea peste hotare. Astfel, ajunge în Italia, la Spitalul San Giuseppe din Milano. Medicii italieni au hotărât să-l opereze din nou. În urma operaţiei i s-a extirpat o altă tumoare. În urma analizelor efectuate recent, i s-au descoperit noduli atât sub mandibulă, cât și pe ficat.

Pentru a ține această boală cumplită în frâu trebuie să continue tratamentul, radioterapia, chimioterapia, însă pentru aceasta are nevoie de bani! Astfel, Bogdan are nevoie urgentă de bani pentru a putea prelungi tratamentul, pentru hrana specială (având în vedere că se hrănește cu ajutorul unui furtun), pentru analize, cazare (deoarece se află încă în Italia) şi toate celelalte cheltuieli legate de aceasta. Detalii aici.

roxanaLa numai 28 de ani, pregătită să înceapă cariera de medic și să salveze vieți, să își întemeieze o familie, să fie mamă, Roxana Dirică mai are o singură șansă la viață și are nevoie de tot sprijinul nostru! Roxana a aflat, cu puțin timp în urmă, că suferă de o formă rară de cancer de sânge (limfom non-hodgkinian cu celule B mari primar mediastinal) diagnosticat în mai 2021.

De atunci a parcurs 9 cicluri de chimioterapie, 6 CT-uri şi alte nenumărate analize, epuizând opţiunile de tratament asigurate în România, tot acest zbucium fiind fără folos. În momentul de faţă starea ei de sănătate s-a înrăutăţit şi trebuie să apelăm de urgenţă la singura ei speranţă – terapia celulară CAR-T, o procedură inovativă cu şanse reale de reuşită, dar foarte costisitoare. Pentru a-i da o şansă la viaţă Roxanei, trebuie strânsă suma de 130 000 euro dacă tratamentul va fi în Israel sau 450 000 euro în Franţa. Detalii aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top