Now Reading
5 semne că ai nevoie de un EKG

5 semne că ai nevoie de un EKG

Revista Psychologies

Electrocardiograma este realizată în scopul înregistrării activității pe care o are inima, iar la primele semne că ceva nu este în regulă în ceea ce privește funcționarea acesteia ai putea primi o astfel de recomandare de la medicul specialist. Din acest articol vei descoperi câteva dintre cele mai importante motive pentru care este recomandată electrocardiograma, această procedură care te poate ajuta să îți menții sănătatea inimii.

Durerea sau disconfortul în piept

Unul dintre primele semne pe care le poți observa înainte de a-ți fi recomandată efectuarea unui EKG este apariția unor dureri sau a disconfortului în zona pieptului. Durerile din această zonă pot reprezenta un simptom al unor afecțiuni cardiace, așa cum sunt angina sau atacul de cord. Un EKG poate ajuta la evaluarea activității pe care o are inima, oferind unele dintre cele mai importante informații în vederea diagnosticării corecte.

Palpitațiile sau bătăile neregulate ale inimii

În cazul în care apar palpitațiile sau ritmul cardiac este neregulat, medicul specialist îți poate recomanda un EKG, astfel încât să investigheze cauza acestor simptome sau să evalueze ritmul inimii. În același timp, EKG-ul poate fi recomandat atunci când tensiunea arteriala nu are valorile normale.

Dificultăți de respirație

Un alt motiv destul de important care stă la baza efectuării unui EKG este reprezentat de dificultățile de respirație. Mai ales dacă sunt însoțite de durere în piept sau senzația de sufocare, aceste dificultăți pot fi semnale ale unor probleme cardiace. În acest sens, este recomandată efectuarea unui EKG care va ajuta la diagnosticarea stării inimii.

Amorțeală sau slăbiciune în zona brațelor sau picioarelor

Chiar dacă nu pare un simptom evident al unei afecțiuni cardiace, amorțeala sau slăbiciunea prezente în zona brațelor sau în zona picioarelor poate indica un posibil deficit de flux sanguin către acele zone. Iar în acest fel, pot apărea problemele cardiace. Un EKG poate ajuta cu succes și la identificarea unor probleme de acest fel.

Antecedente familiale de boli cardiace

Unul dintre cei mai mari dușmani ai afecțiunilor cardiace este însăși moștenirea. Într-adevăr, dacă ai un istoric familial de boli cardiace, există mai multe șanse să te confrunți și tu cu astfel de probleme. Așadar, dacă te afli într-o situație de acest fel sau prezinți afecțiuni precum fibrilație atrială sau aritmii, medicul îți poate recomanda un EKG în vederea unei evaluări complete a stării pe care o are inima ta. În acest fel, se va asigura că nu există anomalii, iar sănătatea cardiacă este asigurată.

Este important și să reții că EKG-ul este o procedură non-invazivă, sigură, care îți poate oferi unele dintre cele mai importante informații despre sănătatea inimii în vederea diagnosticării corecte.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top