Now Reading
7 milioane de copii din România au beneficiat de Programul Școlar Colgate

7 milioane de copii din România au beneficiat de Programul Școlar Colgate

Revista Psychologies

Șapte milioane de copii au participat la Programul Școlar Colgate în cei 29 de ani de la debutul acestei inițiative în România. Realizat de Crucea Roșie Română cu suportul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică și susținut financiar de Colgate România, programul se adresează elevilor din clasele primare din întreaga țară.

În această primăvară, alți 95 000 de copii din județele Arad, Călărași, Constanța, Galați, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii Române cum să „crească” un zâmbet sănătos. Informațiile sunt transmise pe înțelesul copiilor prin cântece, jocuri și prin filmul educațional de animație „Doctorul Măseluță și supereroii dinților sănătoși”. La finalul fiecărei lecții, copiii și părinții primesc din partea Colgate România produse pentru igiena lor dentară, un pliant cu sfaturi, precum și un calendar în care echipa părinte-copil să bifeze zilnic realizarea periajului.

Suntem mândri că Programul Școlar Colgate a ajuns la impresionanta cifră de 7 milioane de copii români, oferindu-le educație și mostre gratuite de produse de igienă orală. Acest lucru nu ar fi putut fi realizat fără devotamentul și fără implicarea, pe parcursul celor 29 de ani, a angajaților companiei noaste, a voluntarilor Crucii Roșii Române, a medicilor pedodonți, a medicilor școlari și a studenților stomatologi, a partenerilor nostril de afaceri. Muțumim tuturor colaboratorilor nostril care au transmis mai departe informațiile despre igiena orală și care au făcut posibilă distribuirea Pachetului Școlar în comunitățile de copii”, a afirmat Giuseppe Omar Laruccia, Directorul General al Colgate Romania.

Antonia Maria Sava, câștigătoarea Concursului Internațional de Artă Colgate „My Bright Smile™”

desen-sava-antonia-mariaElevii din cadrul programului pot participa la Competiția „My Bright Smile™”, un concurs internațional cu desene inspirate din lecțiile de igienă a dinților. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Antonia Maria Sava, elevă a Liceul Tehnologic „Matei Corvin” din Hunedoara, este câștigătoarea Concursului Internațional de Artă Colgate „My Bright Smile™” din acest an. „Desenul meu reprezintă Pământul printre alte planete. Pământul zâmbește fericit fiindcă are dinții sănătoși!”, a explicat Antonia Maria Sava.

Mica pictoriță a fost recompensată cu bursa Colgate „My Bright Smile™” în valoare de 250 de dolari, iar clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

Grupul „Dinți și Părinți”, comunitatea părinților care își doresc zâmbete sănătoare pentru copiii lor

Lansat în urmă cu un an, grupul de Facebook „Dinți și Părinți” continuă să crească. Informațiile oferite de Crucea Roșie Română, Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică și echipa de medici responsabili de campaniile de educație de la Colgate sunt completate de răspunsuri la întrebările părinților, oferite de medici stomatologi pediatri, dedicați micilor pacienți și părinților acestora.

„Ne bucurăm să vedem interesul părinților pentru menținerea sănătății copiilor! Pe lângă sfaturi legate de igiena orală, grupul „Dinți și Părinți” oferă utilizatorilor materiale create de specialiștii Crucii Roșii Române despre nutriția echilibrată, activitatea fizică, primul ajutor, comunicare cu copilul și multe alte informații despre problemele actuale de sănătate cu care ne confruntăm. Părinții și voluntarii intră în dialog și astfel învățăm unii de la alții cum să avem o viață mai bună, cum să răspundem provocărilor cotidiene”, declară Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Copiii cu nevoi medicale speciale, în focus prin proiectul OSCAR

Rolul părinților este cu atât mai important în cazul copiilor cu nevoi medicale speciale. De aceea, grupul „Dinți și Părinți” oferă informații și sfaturi publicate pe platforma online a proiectului OSCAR – Oral Special Care Academic Resources (https://oscarpd.ro) – al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. În țara noastră există aproximativ 70.000 de copii cu nevoi speciale, având probleme fizice și somatice, psihice, de auz, vizuale, HIV/SIDA, boli rare, surdocecitate, dintre care 60 de procente au o afectare severă.

„Sănătatea oro-dentară este importantă pentru toți copiii, însă în cazul copiilor cu patologii generale, problemele stomatologice pot agrava o situație deja extrem de complexă, ceea ce face ca profilaxia să aibă o importanță poate și mai mare. Prevenția va fi cu atât mai eficientă cu cât legătura între părinți și echipa stomatologică se realizează mai devreme, aducând la îndemâna familiilor informația corectă și personalizată despre îngrijirea sănătății orale în cazul diferitelor afecțiuni generale. Grupul „Dinți și Părinți” facilitează tocmai această comunicare directă, din care noi toți – părinți și medici deopotrivă – câștigăm experiență și învățăm să ne ajutăm reciproc pentru a asigura și copiilor cu nevoi speciale de îngrijire a sănătății un zâmbet cât mai sănătos”, declară dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este liderul mondial în îngrijirea orală, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Compania are branduri de top în categorii de paste de dinți și periuțe de dinți în diferite părți ale lumii, branduri recunoscute pe plan internațional: Colgate®, Colgate Total®, elmex®, meridol® și Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și un angajament puternic față de stomatologi, pacienți și comunitățile lor. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

Pentru mai multe informații despre proiectele și produsele Colgate®, vizitați website-ul companiei www.colgate.ro.

Pentru a afla mai multe despre Programul Școlar Colgate, dedicat sănătății orale, parte integrantă a proiectului global Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, vă rugăm să vizitați http://www.programscolarcolgate.ro.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației. Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

Despre Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) este organizația profesioniștilor din medicină dentară pediatrică din România, afiliată la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociație internațională care, prin organizațiile naționale din cele 64 de țări membre, cuprinde peste 15.000 de medici stomatologi. ANSPR funcționează sub forma unui forum pentru medicii stomatologi pediatri sau pentru oricare alți practicieni de medicină dentară interesați de tratarea copiilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top