Now Reading
Ce este criosauna

Ce este criosauna

Revista Psychologies

Efectele curative ale criosaunei

Criosauna este recomandata pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si in tratamentul tul­burarilor neurovegetative vasculare.

De asemenea, ea imbunatateste procesele nutritive in organe si tesuturi, influenteaza proprietatile sangelui si are un puternic efect imunomodular.

Terapia prin frig este utilizata frecvent in tratamentul hepatitei cronice, al cirozei hepatice si al disfunctiilor neuroendocrine reproductive. In neurologie, ea trateaza migrenele si tulburarile de somn, afectiuni cu care multi dintre noi ne confruntam.

 

Nu au voie sa intre in criosauna…

… femeile insarcinate si copiii cu varste sub zece ani, persoanele care sufera de boli cardiovasculare cronice decompensate, infarct acut, hipertensiune arteriala stadiul 2 si 3, tulburari de ritm, febra, atac vascular cerebral, tuberculoza pulmonara, boli maligne, anemie severa, nevroza isterica sau urticarie la frig. Nu constituie contraindicatie prezenta unor implanturi: silicon, tije, placa metalica intraosoasa.

 

Wellbeing

Exista o oarecare senzatie de frig, dar asta nu inseamna nicidecum disconfort. Experimentam o senzatie placuta, rece, care creste in intensitate odata cu scaderea temperaturii in cabina.

Cum terapeutul va supraveghea intreaga durata a procedurii, putem opri temperatura la nivelul suportat. In concluzie, criosauna ne da o stare generala de bine, un tonus aparte si o stralucire care se vede, iar datorita productiei de endorfine suntem mai fericiti.

 

Frecventa

Pentru diminuarea celulitei si controlul supra­ponderalitatii este necesara aerocrioterapie de 180 secunde, cate una pe zi, in serii de 20-30 proceduri.

Numarul seriilor este stabilit de terapeut (se vor efectua cel putin doua sau patru serii) iar intervalul dintre serii nu va fi mai lung de o luna.

Aerocrioterapia este recomandata in orice perioada a anului, efectele sale fiind de lunga durata, intarind sistemul imunitar si ajutand circulatia sanguina.

Totusi, se poate spune ca in anotimpul rece efectul este mai intens, datorita temperaturii de afara.

 

In ce consta sedinta de criosauna

  1. Primul pas consta in crearea unei fise pentru client, care va ramane la terapeut si va fi completata la fiecare sedinta, pentru o supervizare atenta a rezultatelor obtinute.
  2. Criosauna se face in lenjerie intima sau in costum de baie.
  3. Clientul primeste papuci sanitari de unica folosinta si botosei de blana pentru a proteja extremitatile corpului.
  4. Dupa pregatirile necesare, se intra in cabina pregatita deja la o temperatura cu minus, stabilita pe baza fisei si a discutiei cu terapeutul.
  5. Pentru a evita senzatia de sufocare, corpul sta in aria azotului lichid doar pana la nivelul umerilor.
  6. Se da start procedurii cu o durata de 180 de secunde, timp in care temperatura va scadea constant, in limitele suportabile. Terapeutul ne va supraveghea, iar orice inconvenient poate pune capat terapiei, cu acordul nostru.

 

De Cristian Horduna,  terapeut la Salon La Mignonne, str. Romulus, nr. 35, sector 3, Bucuresti, tel. 0723 005 586/021 323 44 05, www.lamignonne.ro

 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top