Now Reading
Tendinte de hair styling in 2015

Tendinte de hair styling in 2015

Avatar photo

Ai rabdare sa iti aranjezi parul singura sau mersul la salon este deja rutina? Iti place sa te joci cu nuantele si nu iti este teama de foarfeca daca asta impun tendintele? Lucian Busuioc, Top Artist Team Global Wella International, ne impartaseste cateva tips&tricks legate de coafura, dar si cum ar trebui sa arate parul nostru conform noului trend, cu aer primavaratic.

 

Psychologies: Care sunt tendintele de culoare pentru 2015?

Lucian Busuioc: Culoarea-vedeta pentru 2015 este caramel, de la cel mai inchis pana la blond caramel. Nuantele de anul acesta sunt mai naturale si mai feminine, asadar in sezonul primavara-vara 2015 se poarta castaniu, aramiu, blond foarte deschis.

Sunt excluse culorile bloc, foarte uniforme. Mesajul este de soft ombre, ceea ce inseamna un contrast de unul-doua tonuri mai deschis pe lungimi, iar efectul va fi al parului deschis natural de soare.

Lumina este elementul-cheie, nuantele parului par sa absoarba lumina, sunt clare si dispuse in straturi de culoare, astfel incat tonurile sunt revelate progresiv.

 

Dar cele de tunsoare si coafura?

L.B.: Poti sa ai parul lung, mediu sau chiar scurt, tot ce conteaza este sa respecti identitatea parului, iar cand spun asta, ma refer la textura.

Parul nu trebuie fortat deloc, se merge pe naturalete, si regasim forme care permit aranjarea usoara.

 

Ce este demodat in 2015?

L.B.: De actualitate nu mai sunt culorile puternice, bloc si intense, formele grafice decupate, statice si nici styling-ul foarte definit, de exemplu buclele mult prea stranse.

Trebuie sa renuntam la look-ul acela perfect, de coafor, si sa respectam identitatea parului, sa adaugam lumina si textura pentru a crea miscare si naturalete.

Anul acesta, femeile sunt provocate sa isi asume identitatea si sa isi dezvaluie frumusetea interioara, naturala.

 

De ce trebuie sa tinem cont pentru o schimbare de look?

L.B.: De culoarea ochilor, de ten, culoarea pielii, stilul de viata… Din punctul de vedere al tunsorilor, este foarte important sa tinem cont de trasaturi si de a potrivi ceea ce noi ne dorim, de exemplu, miscare si volum.

Formele trebuie adaptate fiecarei persoane, fie ca vorbim de tunsori scurte, medii sau de par lung. In general, tunsorile pe parul scurt nu trebuie sa fie foarte grafice, ci mai texturate, pentru ca parul sa capete miscare si sa fie mai usor de aranjat.

Culorile se deschid odata cu trecerea anilor, deoarece indulcesc trasaturile, ridurile se estompeaza vizual, dar trebuie evitate blondurile foarte gri sau cele care dau senzatia de par alb.

Recomand culori calde pe diferite tonuri pentru a da lumina si volum parului.

 

Spuneai ca buclele nu trebuie sa fie foarte stranse, dar cum le facem sa reziste?

L.B.: Pentru ca buclele sa reziste, trebuie sa pregatim parul de cand il spalam. Nu vom folosi o masca ce incarca, ci un produs pentru volum.

Pe parul ud, aplicam produse care sa sustina – preferatul meu este Perfect Setting, de la Wella Professionals. Dupa ce avem buclele gata, lasam capul pe spate si pulverizam fixativ.

 

Dar alte tips&tricks legate de coafura?

L.B.: In primul rand, trebuie sa alegem samponul si masca adecvate, in functie de textura parului. Daca avem parul fin si dorim volum, folosim un produs care ofera suport din radacina; daca avem parul poros, gros din punctul de vedere al texturii, folosim produse care sa netezeasca.

Trucul de baza pentru a avea o coafura perfecta, realizata cu peria si uscatorul de par, este ca, atunci cand uscam parul, sa indreptam jetul de aer de-a lungul firului de par, in acest fel cuticulele se vor netezi si parul va capata un luciu fabulos.

Daca vrei sa iti coafezi parul ondulat permanent sau natural, secretul este ca, atunci cand te speli, sa nu clatesti foarte bine balsamul sau masca; sau daca te-ai clatit, combina putin balsam sau masca cu gel si aplica acest mix pe par.

Usuca-te cu difuzorul, intai varfurile, apoi radacina. Balsamul va continua sa hidrateze parul si va scadea puterea de fixare a gelului, buclele devenind mai frumoase, mai elastice si mai lucioase.

In afara produselor de ingrijire pentru volum, mai putem jongla cu ceara de par. Aplicata la radacina si baza parului fin, ceara modelatoare pur si simplu iti transforma coafura.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top