Now Reading
Cele mai populare operații estetice în 2021

Cele mai populare operații estetice în 2021

Revista Psychologies
cele-mai-populare-operații-estetice-în-2021

În epoca modernă, atingerea idealului de frumusețe este o prioritate pe lista de dorințe a oricărei persoane. Din acest motiv, mulți apelează la operații estetice pentru a corecta sau a îmbunătăți diferite aspecte ale trăsăturilor fizice. Deși pandemia ne-a redefinit stilul de viață, preocuparea pentru intervențiile de înfrumusețare au continuat să crească în popularitate. Iată care au fost cele mai accesate operații estetice în 2021.

Blefaroplastia

În general, trecerea timpului se vede cel mai devreme în zona ochilor. Pleoapele sunt primele care au nevoie de o intervenție chirurgicală după 40 sau 50 de ani. De obicei, pleoapa superioară devine grea, cu piele în exces și dă senzația de chip obosit. Evident, genetica joacă un rol important în acest proces, însă și vârsta, stilul de viață, accentuează efectul. Femeile sunt mai predispuse acestei patologii după vârsta de 40 de ani. Dar fenomenul poate apărea și mai devreme. După 40 de ani, femeile trebuie să fie atente și la poziția sprâncenei, care contribuie, de asemenea, la aspectul îmbătrânit al chipului.

Pentru a rezolva această problemă se apelează la blefaroplastie, o operație estetică ce durează aproximativ o oră și se poate realiza sub anestezie locală. Domnul doctor Costel Dobre, specialist în chirurgie plastică si estetică, propune blefaroplastia superioară pentru că este o intervenție cu recuperare rapidă și cu efecte excepționale de întinerire a întregii fizionomii.

O altă problemă poate apărea și la pleoapa inferioară, care începe să aibă un aspect îmbătrânit, umflat, cu piele și grăsime în exces, mai exact apariția așa-numitelor pungi sub ochi, această afectiune putând apărea chiar și la tineri.

Alternativele ușoare la lifting facial

Odată cu vârsta, tenul își pierde fermitatea, volumul, luminozitatea, apar ridurile și, astfel, chipul îmbătrânit. Nu există un tratament minune care să îți redea prospețimea de la 20 de ani, dar alegerea corectă a intervențiilor estetice de întreținere te poate ajuta să încetinești acest proces.

Medicul specialist în chirurgie estetică și plastică, Costel Dobre, propune o abordare complexă, mai exact îmbinarea mai multor proceduri de estetică ce pot amâna liftingul facial chirurgical.

Botoxul este ideal pentru a controla apariția ridurilor dinamice. Injectările cu acid hialuronic sunt folosite pentru a umple ridurile deja formate, pentru a înlocui pierderea de grăsime și pentru a îmbunătăți conturul facial. Mezoterapia ajută la reducerea liniilor fine, a semnelor pigmentare și cicatricilor și oferă un aspect luminos tenului.

Toate aceste proceduri combinate ajută la menținerea unui ten ferm, luminos, sunt non-invazive și nu necesită timp de recuperare.

Rinoplastia

Aceasta este o intervenție chirurgicală de corecție a formei și dimensiunilor nasului, încercând o armonizare cu celelalte trăsături faciale. Se pot corecta denivelările (cocoașa), forma vârfului nasului, reducerea deschiderii nărilor și modificarea anumitor unghiuri.

Operația se realizează, de obicei, după vârsta de 16 ani.

În același timp operator se pot remedia și problemele funcționale respiratorii cauzate de o deviație de sept sau cornete nazale hipertrofiate.

Liposucția

liposuctie-costel-dobre

Această operație estetică s-a plasat în fiecare an, nu doar în 2021, în topul celor mai accesate proceduri de înfrumusețare. Însă, în 2021, efectele izolării impuse de pandemie au creat o cerere mai mare în ceea ce privește operație de liposucție.

Într-adevăr, această intervenție ajută la reducerea stratului de grăsime localizată din zone diferite ale corpului. Poți obține un contur si o definire în zona abdomenului, a șoldurilor, a brațelor, a coapselor, a gușii (bărbiei duble). Însă trebuie să știți că liposucția nu te ajută să scapi de obezitate. Pentru a reduce greutatea corporală și a reveni la un aspect armonios, trebuie să revii la obiceiuri alimentare sănătoase și la o rutină de mișcare. Liposucția te ajută mai ales atunci când începi o dietă pentru că vei vedea rezultatele mult mai repede.

Liposucția este o procedura estetică care se poate realiza cu diferite sisteme de lipoliză si lipoaspirație, cu incizii minime – 3 mm – și cu recuperare rapidă.

Augmentarea mamară

Nu mai este nici o surpriză că femeile își doresc un bust frumos, conturat, generos. Iar în 2021, medicul Costel Dobre a realizat intervenții estetice de augmentare mamară cu implanturi de ultimă generație, cu gel siliconic coeziv, de diferite mărimi, de la producători consacrați, care conferă siguranță atât pacientului cât și chirurgului. Toate intervențiile sunt executate cu incizie minimă la nivelul șanțului submamar, cicatricea devenind, în multe cazuri, invizibilă, după câteva luni. Pacientele se pot întoarce la o rutină sportivă ușoară la 5-6 săptămâni de la intervenție, timp în care vor purta o bustieră de susținere. Există diferite moduri de realizare a operației de augmentare mamară care vor fi discutate cu fiecare pacientă în parte și stabilite în timpul consultației inițiale.

Fiecare dintre intervențiile pentru înfrumusețare enumerate mai sus, care au fost populare în 2021, par să fie în continuare în trend și în 2022, dacă ținem cont de stilul și preocupările de viață actuale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top