Now Reading
Chlorella în curele de slăbire – avantaje și modalități de consum

Chlorella în curele de slăbire – avantaje și modalități de consum

Revista Psychologies
chlorella-în-curele-de-slăbire-avantaje-și-modalități-de-consum

Chlorella (Chlorella vulgaris) este o algă foarte bogată în aminoacizi esențiali care pot contribui la menținerea unui echilibru organic în timpul curelor de slăbire și detoxifiere mai sărace în proteine.

Câteva grame din aceasta, luate zilnic, pot preveni deficiențele de minerale, în special de magneziu și fier, prevenind sau luptând cu stările de astenie sau depresie ce pot apărea odată cu reducerea porţiei de hrană.

Mai mult, studiile au arătat că prin curele cu acest adjuvant va crește proporția de țesut muscular, iar ţesututul adipos va fi diminuat. Astfel spus, efectul exercițiilor sau antrenamentelor fizice de modelare a corpului va fi semnificativ amplificat de Chlorella în mod natural.

Iată și principalele beneficii ale algei în lupta cu kilogramele în plus:

Ține sub control senzația de foame și pofta de mâncare

Nutrienții esențiali din algă pot corecta și echilibra deficitele nutriționale, restabilind funcția celulară și tisulară. Malnutriția este, de obicei, un factor comun în cazul persoanelor obeze, supraponderale, însă prin furnizarea unui conținut ridicat de nutrienți calitativi pot fi ținute sub control poftele alimentare intense.

Chlorella are și o concentrație mare de acid gama-linoleic (GLA), care este un acid gras esențial din grupa Omega-6, dar adesea deficitar din cauza dezechilibrelor dietetice moderne. GLA poate reduce riscul redobândirii kilogramelor pierdute în urma unui proces de slăbire intens (efectul yo-yo/greutate ciclică), jucând, astfel, un rol esențial în dieta  persoanelor cu tendință de îngrășare. Totodată, acidul gama-linoleic are efect supresiv asupra inflamației acute și cronice, reducând stările de stres și anxietate specifice dietelor dramatice.

Sprijină funcția digestivă

Problemele asociate cu excesul de greutate sunt adesea legate de un sistem digestiv defectuos.

Chlorella conține, de asemenea, substanțe nutritive esențiale precum vitamina B12, fier și zinc ce ajută la susținerea funcțiilor sistemului digestiv, în special în cazul persoanelor vegetariene și vegane, cunoscute pentru carențele importante ale acestor nutrienți în corp.

În același timp, alga are capacitatea de a stimula dezvoltarea Lactobacillus acidophilus, bacteria probiotică esențială pentru menținerea unui tract intestinal sănătos. Bogată în fibre, Chlorella ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, reduce absorbția intestinală a produselor ingerate, crește senzația de sațietate în timpul mesei, îmbunătățind funcțiile intestinale și facilitând o eliminare mai rapidă.

Reglează producția de celule adipoase din organism

Pe lângă exerciții și diete, controlul greutății corporale se poate obține și prin gestionarea producției de celule adipoase. Suplimentarea cu Chlorella poate bloca producția de celule adipoase și chiar micșorându-le pe cele deja existente prin scăderea cantității de grăsime din ele.

Studiile au mai arătat că alga-minune poate determina moartea celulelor adipoase fără a afecta alte țesuturi din jur. Un lucru foarte important, având în vedere faptul că celulele grase din perioada copilăriei devin celule de stocare a grăsimilor în cazul unei alimentații excesive.

De asemenea, Chlorella promovează pierderea în greutate prin determinarea expresiei genelor de a reduce procentul de grăsimi din corp, nivelului glucozei și colesterolului total din sânge.

Săracă în calorii

Alga microscopică cu proprietăți nutriționale deosebite are un conținut redus de calorii, fiind ideală ca supliment alimentar în dietele de slăbire. Aceasta are proprietatea de a regla nivelul lipidelor – prin reducerea nivelului de grăsimi rele – și nivelul zaharurilor – prin creșterea absorbției lor de către ficat.

Sursă bogată de vitamine, Chlorella ajută la stimularea producției de globule roșii, încurajând creșterea masei musculare, oxigenarea țesutului muscular, inclusiv îmbunătățirea metabolismului și a respirației.

Un alt beneficiu al administrării sale se referă de această dată la conținutul bogat în iod cu efecte benefice în tratarea tiroidei strâns legată de acumularea kilogramelor în plus.

Chlorella – Mod de administrare

Pentru efecte pozitive semnificative asupra calităţii vieţii, se recomandă următoarea formă de administrare:

  • Femei (50-70 kg): 4-5 g (1 linguriță rasă), zilnic
  • Bărbați (70-120 kg): 5-10 g (1-2 lingurițe rase), zilnic.

Poate fi administrată în 2-3 doze pe parcursul zilei (bogată în aminoacizi şi acizi graşi, poate da intoleranţă digestivă, dacă este ingerată brusc, în cantităţi mari), cu o jumătate de oră înaintea mesei, respectiv, cu cel puţin o oră înainte sau după administrarea altor medicamente, în cure de 30-90 zile, cu 20 zile pauză.

Adaugă pulbere de Chlorella în apa plată, sucuri naturale, smoothie, iaurt, shake proteic, salate/mâncăruri reci sau lapte vegetal și amestecă bine până la omogenizare. Nu este indicat să fie luată cu ceai, deoarece este bogată în fier bioabsorbabil ce poate inhiba asimilarea fierului.

Contraindicaţii la cura cu Chlorella

Persoane care sunt sub tratament cu anticoagulante (Chlorella este foarte bogată în vitamina K, care creşte viteza de coagulare a sângelui).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top