Now Reading
Frumusetea din alge

Frumusetea din alge

Revista Psychologies

frumusete, sanatate


Simbol al puritatii, cosmetologia marina ne face sa visam. Convinsi de eficienta sa, cercetatorii isi arunca si mai adanc navoadele pentru a obtine ingrediente mai active, 100% naturale.

Fauna si o flora foarte diverse, mai bine pre­zervate si mai pu­tin poluate fac din mari si oceane noul paradis al cercetatorilor. In special pentru ca marea poseda o concentratie de minerale si oligoelemente superioara me­diu­lui terestru. Adauga la asta tren­dul bio, preocuparea pentru sa­natate si ecologie, si vei intelege mai bine de ce toata lumea a ales sa plonjeze in adancuri…

Apa remineralizeaza

Hidratanta, energizanta, remi­ne­ralizanta, apa de mare hraneste celule­le pielii si stimuleaza me­ca­nis­mele naturale de aparare. Cu conditia ca aceasta sa fie desali­nizata. Daniel Jouvance, pionier in folosirea activantilor marini, sus­tine ca apa de mare purificata trebuie sa stea la baza tuturor for­mu­lelor de infrumusetare.

La Muroto, in largul marilor Ja­po­niei, unul dintre putinele locuri ne­con­taminate din lume, o conducta afla­ta la 320 de metri a­dan­cime cap­teaza o apa extraordinar de bogata in nutrienti si saruri mi­nerale.
Folosita singura sau asociata cu apa de flori, ea poate inlocui lo­tiunea tonica pentru revigorarea pielii dimineata sau pentru cu­ra­ta­rea ei, seara.

Algele care hidrateaza

Algele care cresc in ape mai putin adanci au dezvoltat o rezistenta sporita la seceta. Phytomer a extras din ele un principiu activ puternic hidratant pentru a ajuta pielea uscata sau supusa ridurilor de deshidratare sa fixeze mai bine apa.

Crema Suractif Non-Stop Advanced Day Cream SPF 15 de la Lancaster foloseste algele marine, mineralele si vitaminele pentru rezultate de durata, vizibile instantaneu – efect anti-imbatranire, plus protectie solara. Algele marine sunt foarte bune pentru piele. Concentratia lor ridicata de proteine, vitamine si carbohidrati, precum si mineralele si oligoelementele, alaturi de retinolul incapsulat confera cea mai durabila si complexa ingrijire: netezirea ridurilor, elasticitate si su­plete, redefinirea conturului facial. Se recomanda aplicarea ei impreuna cu 365 Cellular Elixir, serumul inteligent care se folo­seste 365 de zile pe an, pentru toate tipurile de ten si pentru orice varsta. Fortifica ADN-ul si protejeaza impotriva radicalilor liberi prin Complexul RPF, patentat Lancaster.

Bacterii care calmeaza

Dintre ingredientele care se gasesc pe fundul marilor, cele mai promitatoare sunt bacteriile abisurilor, recoltate de la 3.000 de metri adancime.
–  Abyssine este o bacterie des­co­pe­rita in largul Arhipelagului Galapagos. Ea supravietuieste fara oxigen si fara lumina. Pentru a face fata acestor con­ditii, secreta o substanta cu rol de aparare. Utilizata in cosmetologie, cal­meaza si protejeaza pielea sensibila.
–  Chanel foloseste beneficiile oceanului pentru gama produselor Pureté, utili­zand extractul bio marin ca ingredient activ. Acest extract este un derivativ de zahar, produs de catre o bacterie care creste in adancurile oceanului – Alte­ro­monas macleodii. Bacteria non-pa­to­genica a fost culeasa de la o adancime de 2.600 metri, din Oceanul Pacific. Ea genereaza extractul bio marin care stimuleaza produ­cerea de catre keratinocite (ce­lulele epidermei) a antibioticului natural al pielii, β-defensis, care reface echilibrul bacterian de la suprafata pielii, distrus de excesul de sebum.

Efect regenerativ

Algele japoneze, studiate si consumate de multa vreme, sunt cercetate si in cosmetica pentru bogatia lor in minerale si acizi aminati esentiali. La Biologique Recherche, s-a reusit crearea unei „stofe“ marine tesute din proteine de alge, care se aplica pe fata si are un efect regenerant uimitor.

Hidratare, ingrijire si prospetime pentru o regenerare completa ofera si produsele din gama Planet Spa cu alge din Marea Egee de la Avon. Masca de par bazata pe o formula cu extract de alge si sare de mare regenereaza parul, hidrateaza intens si echilibreaza scalpul. Iar masca exfolianta cu extract de alge promite un ten mai luminos, rasfatat de miraculoasele efecte ale algelor.

Microalge care slabesc

Efectele benefice pentru silueta ale algelor brune sau rosii sunt bine cunoscute inca de la debuturile talassoterapiei. in prezent, cercetatorii se intereseaza de microalge ca Halopteris scoparia, din care se extrage un principiu activ ce limiteaza dezvoltarea celulelor grase.

Tratamentul pentru abdomen si solduri de la Collistar are in componenta sa pudra pura micronizata de alge care, impreuna cu celelalte componente, creeaza un efect de reconturare, fermitate, drenare si slabire. Crema de corp cu extract de plancton, bogata, dar usor absorbita de piele, previne imbatranirea, hidrateaza si asigura echilibrul hidrolipidic al pielii.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top