Now Reading
Implantul dentar – un zâmbet strălucitor şi o dantură sănătoasă!

Implantul dentar – un zâmbet strălucitor şi o dantură sănătoasă!

Revista Psychologies
Implantul dentar - un zâmbet strălucitor şi o dantură sănătoasă!

De sănătatea danturii depind o serie de aspecte esenţiale pentru echilibrul nostru fizic, dar şi psihic. O dantură completă şi perfect funcţională va facilita o ocluzie corectă, implicit o masticaţie totală şi o pronunţie normală, va menţine un aspect estetic plăcut şi ne va întări încrederea în sine, ajutându-ne să comunicăm cu uşurinţă şi să ne simţim confortabil. Din aceste motive, atenţia şi grija pe care noi le acordăm cavităţii bucale, ar trebui să facă parte din rutina noastră, fără amânări şi ezitări în a efectua controale stomatologice periodice.

Implantul dentar: soluţia pentru obţinerea unei danturi funcţionale

Contextele care conduc la pierderea unuia sau mai multor dinţi sunt variate. Influenţaţi de bagajul genetic, de istoricul medical, de stilul de viaţă şi de grija pe care o acordăm cavităţii noastre bucale, pe parcursul vieţii putem manifesta afecţiuni la nivelul dentiţiei, dintre cele mai variate. Principala cauză care conduce la producerea edentaţiei, pierderea dinţilor, o reprezintă cariile netratate. Dintele poate atinge un nivel de degradare atât de avansat, încât recuperarea acestuia nu se mai poate produce cu nicio procedură stomatologică.

Pierderea este iremediabilă, iar efectele negative nu vor întârzia să apară, în cazul în care nu se iau cele mai eficiente măsuri. Un implant dentar se poate dovedi a fi măsura optimă, uşor acceptată de către organism, eficientă şi foarte durabilă. Procedura medicală presupune implantarea în osul mandibulei a unei rădăcini din titan, dublată la exterior de corpul dintelui, astfel că locul dintelui distrus este luat de o proteză extrem de eficientă.

De implantul dentar poate beneficia oricine, excepţie făcând situaţiile în care pacientul manifestă un istoric medical sever. Intervenţia chirurgicală nu este foarte solicitantă, în scurt timp pacientul putându-se bucura de o dantură sănătoasă, perfect funcţională şi cu un aspect frumos. Masticaţia se va restabili, iar aspectul estetic va fi mult avantajat.

Aparatul dentar şi poziționarea corectă a dinţilor

O poziționare necorespunzătoare a dinţilor va conduce la apariţia problemelor la nivelul ocluziei, masticaţiei, pronunţiei şi esteticii faciale. Din aceste motive, acţionarea asupra poziţiei dinţilor devine obligatorie, tocmai pentru a facilita instalarea echilibrului la nivelul cavităţii orale. Aplicarea unui aparat dentar nu reprezintă soluţia doar în cazul copiilor aflaţi în creştere, ci se poate constitui în modalitatea de restabilire a normalităţii bucale, chiar şi în cazul adulţilor.

În funcţe de dinamica dentiţiei şi a oaselor maxilo-faciale, specialiştii în ortodonţie vor decide ce tip de aparat va acţiona cel mai eficient, vor stabili durata purtării acestuia şi vor monitoriza constant evoluţia pacientului. Rezultatele nu vor întârzia să apară, dantura repoziţionându-se corect şi facilitând o ocluzie corectă, absolut necesară pentru o masticaţie sănătoasă, o pronunţie clară şi completă, dar şi pentru un zâmbet cald şi strălucitor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top