Now Reading
Produse anti-imbatranire. Dar la ce varsta?

Produse anti-imbatranire. Dar la ce varsta?

Revista Psychologies

Iti poti accepta ridurile gandindu-te ca ele sunt marca zambetelor si bucuriei. Sau poti sa-ti doresti ca ele sa nu apara nici prea devreme, si nici prea profund. Solutia? O crema anti-imbatranire, dar nu oricand, si nici oricum.

„Anti-imbatranire“. Toate femeile viseaza la un elixir magic, care face pielea sa fie mai ferma, mai elastica, iar ridurile sa dispara ca prin minune.

Intr-un cuvant, sa fie mai tanara. Insa sunt mai multi factori care influenteaza pielea noastra: mostenirea genetica, poluarea, alimentatia si ingrijirea adecvata care ar indulci trecerea timpului. Toate stim cat conteaza atitudinea, increderea, acea lumina interioara si stare de bine care te fac sa stralucesti.

Dar cand oglinda se transforma treptat din aliat in dusman, stralucirea dispare si nu este deloc usor sa vezi si sa accepti cum dispare progresiv fetiscana care erai odata. Pentru doamnele care vor sa dea timpul inapoi si refuza ideea unei interventii chirurgicale, sau care doar vor o in­gri­jire a pielii, exista produse care ataca urmele de imbatranire: riduri, pierderea fermitatii si a densitatii, pete.

Cand trebuie „sa faci pasul” – este marea intrebare. Unele sunt jenate de ridurile lor, altele se ingrijoreaza prea mult de stralucirea pielii sau de pierderea fermitatii. Trebu­ie, de asemenea, sa faci distinctia intre varsta cutanata (aspectul pielii tale) si cea biologica (din cartea de identitate).

Exista femei la 50 de ani cu pielea uimitor de intinsa si altele, de nici 30 de ani deja ridate. Nu este drept, dar nu sun­tem egale in fata imbatranirii, care depinde, cum spuneam, de istoria personala si mostenirea genetica a fiecareia. Acestea fiind zise iata ca­re sunt cele cinci etape majore de ingrijire.

La 20 de ani
Ce se schimba: nu mare lucru. Chiar daca multe tinere si-au cumparat deja prima crema anti-imbatranire, pentru ca spun ele „vor sa previna si nu are cum sa faca rau”. La varsta aceasta se dobandesc reflexele bune pentru o igiena riguroasa – iti cureti pielea dimineata si seara! Dar, pana la 30 de ani, o crema hidratanta este suficienta. Pielea se regenereaza singura si contine destul colagen pentru a ramane intinsa. Daca iti obisnuiesti pielea cu un produs prea puternic, risti sa te lasi condusa in spirala lui „mereu mai mult”. Celulele tale vor deveni lenese si vor cere stimuli din ce in ce mai puternici.

Ce poti face: aplica in fiecare dimineata o ingrijire hidratanta potrivita tipului tau de piele. Privilegiaza formulele bio, care se asimileaza mai bine. Crema de noapte este de prisos. Spre 25 de ani, incepe sa folosesti o crema contur pentru ochi. In general primele riduri apar in acea zona.

La 30 de ani
Ce se schimba: oamenii de stiinta sunt de acord ca 30 de ani este o varsta marcanta. Incepand cu 30 de ani, pielea suporta modificari. Metabolismul incetineste, reinnoirea celulelor este mai putin activa, producerea de colagen se diminueaza. Primele riduri sunt de expresie si de deshidratare, fine si superficiale, localizate la suprafata cutanata.

Ce poti face: daca pielea iti este ridata, foloseste o crema anti-imbatranire „primele riduri”, in cure, de doua ori pe an, toamna si primavara (dimineata si seara), alternand cu ingrijirea ta obisnuita.

Pana la 40 de ani ingrijirea esentiala ramane crema de zi care te protejeaza de factorii agresivi din exterior. Daca pielea ta este mai ri­da­ta, foloseste o ingrijire anti-imbatranire continuu, dimineata si seara. Obis­nu­ies­te-te sa iti in­tinzi cre­ma si pe gat.

La 40 de ani
Ce se schimba: ridurile devin mai clare si coboara spre partea de jos a fetei – de la baza nasului catre buza superioara, gat… Din an in an, mimicile tale repetate se impregneaza in piele. Relaxarea cutanata se manifesta intre 40 si 45 de ani, varsta la care pielea este mai fina, mai putin elastica. Colagenul nu mai este fabricat de catre piele in acelasi ritm circadian din prima tinerete. Expunerea la soare si la razele UV te face mai vulnerabila la pete. Este momentul in care crema anti-imbatranire se justifica cu adevarat.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top