Now Reading
Schimbări de comportament – iată ce înseamnă acestea pentru dietă!

Schimbări de comportament – iată ce înseamnă acestea pentru dietă!

Revista Psychologies
schimbări-de-comportament-iată-ce-înseamnă-acestea-pentru-dietă

Probabil știi foarte bine care este principalul tip de schimbări de comportament care apare atunci când urmezi o dieta. Desigur, acestea au legătură cu senzația de neliniște si un nivel de iritabilitate crescut. Aceste schimbări apar de la sine și sunt foarte ușor de observat în primele zile sau chiar săptămâni ale dietei.

Totuși, din punct de vedere psihologic, există o serie de schimbări de comportament de care tu ești responsabil/ă. Acestea pot fi observate cu precădere în primele câteva săptămâni de la începerea unei diete, dar cu timpul se estompează. Evident, după cum vei vedea, acestea ar trebui să fie în centrul atenției tot timpul pentru ca rezultatul dietei să fie cel așteptat.

Schimbările de comportament voite – asul fiecărei diete!

Atunci când începi o dietă, te simți plin/ă de voință și determinare. Ai în minte clar scopul dietei și crezi că nimic nu te poate opri din a-l atinge. În această perioadă, o serie de schimbări de comportament au loc în viața ta, fie voit, fie parțial voit (unele vin de la sine, apoi dându-ți seama că sunt cauzate, în parte, de începerea dietei).

  • Unele persoane încep să țină un jurnal cu toate alimentele pe care le consumă într-o zi, inclusiv emoțiile și părerile legate de dietă. Deseori, acest lucru te ajută să faci față perioadei de tranziție dintre două stiluri de viață complet diferite;
  • Alte persoane apelează la un panou pe care au scrise scopul, dorințele și așteptările lor de la viitor (și care sunt legate de urmarea unei diete). Acest lucru are rolul de a menține puterea și voința;
  • O altă schimbare de comportament apare la obiceiurile din timpul mesei. Majoritatea persoanelor mestecă mai lent și nu mai grăbesc mesele. Astfel, devin și mai cumpătați în alegerea felurilor de mâncare;
  • Dieta este deseori asociată cu activitatea fizică zilnică. Acest lucru duce la concentrarea pe numărul de pași, mersul la sală sau achiziționarea de aparate și echipament fitness pentru acasă.

Ultimul punct are în vedere o altă latură a acestor schimbări de comportament. Mai exact, din convingerea că anumite lucruri sau produse vor contribui eforturilor dietei lor, unele persoane încep să cumpere din ce în ce mai multe produse/ servicii comercializate ca pentru dietă.

Acest aspect este una dintre părțile negative ale unei diete în ziua de astăzi.

De exemplu, un cântar high-end sau un set de greutăți (sau chiar aparate de fitness pentru acasă) rar vor avea același efect ca schimbarea completă a alimentelor consumate. Tocmai de aceea, atunci când vine vorba de o dietă, trebuie să iei în calcul doar schimbările benefice de comportament.

Unele aspecte te-ar putea convinge că mersul zilnic la sală ajută, când de fapt doar cei 10.000 de pași recomandați sau plimbarea de 30 de minute – combinate cu o dietă/ alimentație sănătoasă – sunt de ajuns.

Așadar, trebuie să te concentrezi, în primul rând, pe mâncare! În această privință, poți apela la produsele marca NUPO. Acestea sunt bazate pe conceptul de dietă cu un conținut scăzut de calorii, dar oferă corpului necesarul zilnic de nutrienți, vitamine și minerale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top