Now Reading
Secretul Perlelor

Secretul Perlelor

andreea-elena-iorgu
secretul-perlelor

Perla, un cuvânt atât de boem și prețios, care ascunde o multitudine de roluri. Pentru cei mai mulți, perla este văzută ca acel mic obiect rotund din sidef, cu scopul de a fi folosit să accesorizeze ținutele oamenilor pe post de bijuterie, însă am rămâne surprinși să descoperim câte utilizări poate avea o simplă perlă de pe fundul mării.

Perlele sunt considerate în majoritatea culturilor ca fiind aducătoare de noroc și de fericire, încă din cele mai vechi timpuri a fost exploatată și râvnită, fiind simbolul bogăției.

Perla este secretul mării, pe lângă frumusețe având și proprietăți terapeutice, recunoscute încă din vremuri străvechi, astfel devenind un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii. Spre exemplu, Cleopatra regina Egiptului, folosea perlele în ritualurile ei de frumusețe. În Filipine, copiii regali erau hrăniți cu praf de perle pentru proprietățile ei la nivelul pielii. Se spune că pudra de perle menține pielea strălucitoare și fermă, iar acest lucru este de înțeles, doar priviți frumusețea măiestoasă a unei perle în razele soarelui.

Răsfoind prin file de istorie constatăm că, în general, familiile regale și familiile foarte bogate utilizau adesea perlele atât pentru frumusețea lor, cât și datorită beneficiilor pentru sănătate. Și în Dinastia Tang din China ​​împăratul chinez folosește pudră de perle pentru a-i înfrumuseța pielea.

Nicio cultură din lumea întreagă nu a folosit atât de mult principiile active din perle, așa cum au făcut-o cele două mari școli din medicina estică: medicina tradițională chineză și medicina ayurvedică.

În medicina tradițională indiană sau Ayurveda, pulberea de perle este utilizată pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire și adaptogene. Cunoscută sub numele de Mukta Pishti, pulberea de perle este folosită în Ayurveda pentru pentru a echilibra inflamația din organism și sistemul digestiv. Perla a fost, de asemenea, un ingredient folosit în poțiunile ayurvedice de dragoste, oferite ca afrodisiac.

Învățând din înțelepciunea ayurvedică și studiind îndelung rolul plantelor în bunăstarea pielii, Ayurmed® a conceput Pearl CREAM DELUXE – Crema cu pulbere de perle și ulei de cocos. Această cremă o să te surprindă prin textura ușoară, însă puternic hidratantă. Lasă tenul luminos și catifelat, prevenind apariția ridurilor și estompând liniile fine. Folosind Pearl CREAM DELUXE vom putea simți îngrijirea de care ani la rând au avut parte fețele regale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top