Now Reading
Sindromul premenstrual are alinare

Sindromul premenstrual are alinare

Revista Psychologies

Ia suplimente alimentare

1. Ulei de luminita pentru echilibrul hormonal

Daca ducem lipsa de acidul gamma linoleic, un acid gras capabil sa sti­muleze prostaglandina antiinflamatorie, simptomele PMS-ului sunt accentuate. Dar ea se regaseste din plin in uleiul de luminita, ale carui proprietati anti-PMS sunt recunoscute de multa vreme. Uleiul de limba-mielului, care contine o cantitate si mai mare de prostaglandina, este, de asemenea, foarte eficace.

Doza corecta: 1.000 mg de ulei de luminita de doua-patru ori/ zi, dupa importanta simptomelor, sau 1.000 mg ulei de limba-mielului o data sau de doua ori pe zi. Se administreaza pe intreaga perioada a ciclului.

2. Magneziu pentru lupta cu stresul

Adesea dezechilibrata, alimentatia noastra nu mai reuseste sa ne acopere toate nevoile de nutrienti, mai ales daca fumam sau folosim anticonceptionale. Anumiti complementi, insa, pot restabili echilibrul si le pot ajuta pe femeile care sufera de PMS. Daca pofta de ciocolata este mai accentuata in saptamana care preceda ciclului si te simti coplesita de stres, atunci este posibil sa duci lipsa de magneziu.

Doza corecta: aproximativ 300 mg/zi sub forma de capsule. Adauga 200 micrograme de crom/zi, in caz de pofta de dulce.

3. Agenti lipotropi pentru decongestionarea ficatului

Substantele lipotropice grabesc indepartarea depozitelor de grasime. Mai simplu spus, ele „decongestioneaza“ ficatul, imbunatatesc functionarea acestuia si ajuta la meta­bolizarea grasimilor prin marirea capacitatii de producere a lecitinei de catre ficat. Lecitina avand un aport important in descompunerea colesterolului. Sindromul premenstrual este corelat cu metabolizarea defectuoasa a grasimilor de catre ficat. Un amestec bun pentru ficat poate fi realizat din 1000 mg colina, 500 mg metionina si/sau cisteina.

4. Zinc pentru imbunatatirea aspectului pielii

Zincul este foarte eficace in lupta cu eruptia acneica dinaintea ciclului. Doza corecta: 30 mg zinc, asociat cu vitamina C, pentru o mai buna asimilare si un surplus de vitalitate.

In functie de simptome, este posibila asocierea mai multor suplimente, acestia fiind compatibili. Dar ideal este sa incepi prin reglarea alimentatiei, si apoi sa iei nutrientii mentionati mai sus timp de doua – trei luni. Daca toate acestea nu dau totusi rezultate satis­fa­catoare, nu mari dozele, pentru ca pot aparea reactii adverse, iar mai mult nu inseamna mai bine. Fa-i o vizita me­dicului tau de familie si consulta-te cu el. Sau poate ginecologul tau trebuie sa iti prescrie o alta metoda contraceptiva ori un calmant.

5. Vitamina B6 pentru calmarea emotiilor si migrenelor

Aceasta este categoric vitamina anti – PMS deoarece contribuie la transformarea acidului linoleic in prostaglan­dina si mentine echilibrul dintre sodiu si potasiu in interiorul celulelor.

Doza corecta: 50 mg pe zi timp de trei luni permit ameliorarea simptomelor emo­tionale; la 100 mg, reduce sensibilitatea sanilor, durerile de cap si acneea.

Esti ceea ce mananci, Dr Gillian McKeith, Curtea Veche

 

de citit:
Esti ceea ce mananci
Autor: Dr Gillian McKeith
Editura Curtea Veche

Editare de Catalina Cristescu
Foto: shuterstock.com

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top